FOODOLOGY

Jan Punčochář - Křepelka a kachní játra s omáčkou z rozinek a pálenky Chartreuse, jemný knedlíček a řapíkatý celer

Ideální zvěřina: uměřeně okořenit, podlít vínem a pomalu táhnout

Až polovina veškeré zvěřiny ulovené v našich lesích skončí na talířích za hranicemi. Hlavními druhy jsou jelen, divočák, srnec, daněk, muflon, bažant a divoká kachna. Je lepší jejich přirozená „divoká“ chuť, anebo je třeba jí obrousit hrany? I když se v restauracích a specializovaných prodejnách nejvíce prodá kančího masa – jedním z důvodů je celoroční možnost lovu – […]

Château de Pommard

Château de Pommard v Suterénu

Velký gastronomický zážitek se odehraje v úterý 17. března od 19.00 hod. v restauraci Suterén.

Restaurace Na kopci

Česko na novou hvězdu Michelinu nedosáhlo, novinkou je Bib Gourmand pro restauraci Na kopci

Kulinárním světem očekávaný červený průvodce Michelinu je opět na světě. Letošní 34. vydání brožury mapující nejlepší restaurace ve velkých evropských městech Česku novou hvězdu nepřineslo.

Michal Rouč, vrchní sládek a ředitel pivovaru Velké Březno

Zlatá pivní pečeť 2015 pro Starobrno

Přesně jde o Extra zlatou pivní pečeť, nejvyšší ocenění degustační soutěže Zlatá pivní pečeť.

V roce 2011 převzal s velkým nadšením zlaté medaile v budově londýnské Guildhall, City of London starší obchodní sládek pivovaru Plzeňský Prazdroj Václav Berka.

Odborníkům nejvíc chutná Birell

Zlato a stříbro v kategorii nealkoholických piv získalo na prestižní mezinárodní soutěži The International Brewing Awards ve Velké Británii nealko pivo Birell.

Veletrh TOP GASTRO & HOTEL 2015

Otazníky nad TOP GASTRO & HOTEL 2015

Devátý ročník gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2015 se konal od 19. do 22. února 2015 na Výstavišti v Praze, Holešovicích.

Zvěřina

Chlazenou zvěřinu od mražené pozná jeden fajnšmekr ze sta

Na čtvrté svatbě Viléma z Rožmberka s Polyxenou z Pernštejna se během třídenního hodování snědlo 36 jelenů, 1290 zajíců a 11 560 kvíčal spolu se 150 krmnými voly, 450 vepři, 49 sumci a 675 pstruhy. Ani dnes ale není zvěřina na jídelníčcích outsiderem. Češi a Moravané jí ročně spotřebují necelého tři čtvrtě kilogramu na hlavu, čímž předstihuje skopové i telecí maso.

Bažant

Bažanti táhnou, zatímco orebice čeká na příležitost

„Vaříme výhradně ze sezónních surovin.“ Tato věta se stala kouzelnou formulí snad všech tuzemských restaurací, ve kterých je v nabídce teplá kuchyně.

Carlo Bernardini

Carlo Bernardini po osmi letech v Praze. V Bellevue

Skladatel chutí a tvůrce stálých hvězd na menu špičkových restaurací Carlo Bernardini se po osmi letech vrací do Prahy. Můžete ho zastihnout od 4. do 7. února v restauraci Bellevue na Smetanově nábřeží.

Mlýnec - Sous vide perlička, albufera omáčka, růžičková kapusta, topinambur, černý kořen

Valentýn v Mlýnci

V Mlýnci pojali svátek zamilovaných gruntu. Protože láska není záležitostí pouhého jednoho dne, jakkoliv slavnostního, nabízejí romantikou okouzlující menu Marka Šády po celý únor.

1 29 30 31 32 33