FOODOLOGY

Kampa Park - Pečená treska polární

Polární treska potřetí v Kampa Parku

Potřetí mohou milovníci rybích pochoutek navštívit restauraci Kampa Park a užít si tam vyladěné menu z tresky polární. Ryba migrující severními vodami, jejíž lov je povolen pouze po dobu prvních tří měsíců v roce skýtá totiž mimořádné sousto. Pevné maso není díky životu v ledových podmínkách nijak moc tučné – s výjimkou jater – a pečlivě připraveno nabízí znamenité krmě. Navíc se z ryby těží i jiné její části a menu je tedy překvapivě pestré a chuťově oslovující.

Hamburgery dobývají fine dining, nejnověji v restauraci Ginger & Fred

Na pražské gastronomické scéně se množí závratným tempem hamburgery. Trochu to připomíná až pandemický nástup pizzerií v polistopadové době. Inu, host si žádá své. S podivem ovšem je, že tento trend proniká do restaurací s nejvyššími ambicemi.

Láska na kari – sto chutí, jedna vášeň

Gurmánskou romanci nabitou chutěmi a vůněmi servíruje film režiséra Lasseho Hallströma Láska na kari. Elegantní a vybraná francouzská gastronomie se v něm střetává s pikantní a vášnivou kuchyní v barvách Indie. A to vše pod dohledem producentů Stevena Spielberga a Oprah Winfrey.

Noc mlsných na Proseku

Po roce je zde znova pozvánka do restaurace Prosecco na Lobster Night. Tradiční gurmánský zážitek se koná jednou do roka a letos to bude od 14. do 16. ledna. Všechny pokrmy – kromě polévky – budou připravovány z celého nebo živého humra Chix.

Herbert Hintner V Zátiší

Už ve druhé polovině ledna máme možnost přivítat dalšího z vyhlášených kuchařů Itálie. V Zátiší bude po dva dny hostovat Herbert Hintner, majitel rodinné restaurace Zur Rose v kouzelném podalpském místě San Michele.

Mexická restaurace Agave

Do rodiny etnických restaurací v Praze přibyla další, tentokrát mexická. Jmenuje se Agave a jde o podnik vyšší třídy, kde v espritním interiéru nabízejí pestrou paletu regionální mexické kuchyně současných trendů.

Lahůdky za zvuků hudby

Mimořádnou oslavu příchodu nového roku připravila Státní Opera Praha a Zátiší Catering Group na scéně Státní opery. Po večerním představení operety Netopýr a půlnočním přípitku vypukl na jevišti i v hledišti taneční rej.

Plzeňský ležák a Zlatý tygr – sto padesát let spolu

Prvního prosince 2014 dostala pražská pivnice U Zlatého Tygra krásný dárek k 150 letům své existence. Za podpory společnosti Plzeňský Prazdroj vydalo nakladatelství Sanch knihu Lukáše Berného Kde pijí múzy. Jde o první díl uvažované edice Za kumštem po lokálech.

Den bublinek v Jungmannce

27. listopad 2014 se stal významným datem pro české a moravské producenty sektu. U příležitosti založení společnosti Klasický sekt spořádali její členové přehlídku svých produktů s názvem 1. den klasického sektu.

Bidvest po jedenácté

V prvé polovině listopadu se v Praze a Olomouci konal nanejvýš zajímavý podnik, gastronomický festival Bidvest Tour. Pod heslem „Vaříme z kvalitních surovin!“ tak mohli profesionálové z řad gastronomie opět shlédnout shlédnout jedinečnou přehlídku produktů i atraktivních programů.

1 29 30 31 32