FOODOLOGY

Cider Strongbow

300 tisíc lahviček denně. Strongbow vévodí ciderům v Česku

Cider společnosti Heineken se na tuzemském trhu stal lídrem ve své kategorii.

Grilovaný hovězí angus flap steak, divoké houby, cibule, kadeřávek, omáčka périgourdine

Mlýnec představuje podzimní menu. Zavítá do Périgordu i do Asie

Šéfkuchař Marek Šáda pro září postavil nabídku, v níž se mísí poslední dozvuky léta s variacemi na podzimní téma.

Hotel Port v Doksech

Na Mácháči poteče opět po roce burčák. I růžový

Koncem srpna areál hotelu Port u Máchova jezera obsadí milovníci vína. Hlavní hvězdou bude burčák.

Hotel Yasmin mění majitele. Kupuje ho Le Hotels Group

Pražský podnik nedaleko Václavského náměstí, v němž se nachází restaurace Noodles, má nového vlastníka.

Rajčata cuore di bue

Pět metráků rajčat měsíčně. Na odrůdě přitom nezáleží tak jako na zralosti

Kvalita rajčat je v tomto čase vysoká a chuť znamenitá. Jakkoliv jsou dnes k mání prakticky celoročně, během léta bývají červenější, voňavější, sladší. Možná i pro jejich spojení se středomořím.

Boathouse v Hergetově cihelně (Foto: Lenka Žáčková, Menhouse)

Nejdřív do člunu na víno, potom na pizzu ibérico

Na nádvoří Hergetovy cihelny se otevřelo bistro Boathouse. A nabízí nevšední bonus v podobě projížďky po Vltavě.

Panenka se čtveřicí pyré (restaurace Entrée)

Olomoucký podnik Entrée počítá dny do otevření. Ochutnali jsme, co chystá

Šéfkuchař Přemek Forejt připravil ambiciózní menu, které by mělo Entrée vystřelit na gastronomickou špičku hanácké metropole.

Zelený chřest z Hostína vstupuje do hry. Svěží a důraznější

Chřestová sezóna je v plném proudu. Do hry se vložil i zelený chřest z Hostína, odkud zatím směřoval do restaurací jen ten bílý.

Chobotnice (SaSaZu)

SaSaZu klade v novém menu důraz na Thajsko. Má i bláznivou chobotnici

Restaurace v pražských Holešovicích osvěžila nabídku asijských pokrmů. A míchá nové zajímavé nápoje.

Candát; ragú z bílých fazolek a rajčat, artyčoky a omáčka Barigoule (Hergetova cihelna)

Hergetova cihelna má nové menu. S pizzami, konfitovanou kachnou i houbami enoki

Šéfkuchař Petr Laštovička postavil jídelní lístek, který nápaditě zvládá italskou, španělskou i japonskou kuchyni.

1 21 22 23 24 25 28