FOODOLOGY

Bottega v Holešovicích má obchod i výrobnu

Bottega v Holešovicích má obchod i výrobnu

Další sestřička přibyla k už otevřeným podnikům kolekce Bottega v Holešovicích na adrese Tusarova 39, Praha 7.

Bažanti

Halali aneb Loučení s bažantem a vítání srnce

Odchytem bažanta obecného končí 31. března sezóna 2014/2015. Ta nová začíná 16. května, kdy bude možné opět lovit srnce. V mezidobí nicméně zvěřina z meníček tuzemských restaurací nevymizí. Nabídka chlazeného masa z farmových chovů je k mání po celý rok a na tuzemském trhu je dostatek dodavatelů, kteří se o to starají. Jedním z významných hráčů je společnost Bidvest. Pod značkou Petron […]

Pavel Buchwaldek

Buchwaldek ve Zlaté Praze

Dalším kuchařem, ustaveným na post šéfkuchaře Zlatá Praha v hotelu InterContinental je od ledna 2015 Pavel Buchwaldek.

Exotická zvěřina

Medvědí tlapy jsou obíračka, to radši mladého jezevce

Žižkovská restaurace Kopyto nabízí ve svém menu coby specialitu nutrii pečenou na česneku a cibuli, podávanou se špenátem a variací knedlíků.

Riccardo Agostini

Tři setkání s Agostinim

Italský šéfkuchař, držitel Michelinské hvězdy a majitel restaurace Il Piastrino, Riccardo Agostini přijíždí tento týden do Prahy.

Václav Frič otevírá ústřice

Nejlepší na ústřice byl už poosmé Frič

Pět minut a čtyřicetdva vteřin potřeboval Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách k otevření třiceti ústřic typu Belon.

Mistrovství ČR v otevírání ústřic

Staromák ovládnou ústřice

Dva tucty profesionálů z celé republiky nastoupí na pódium v sobotu 21. března 2015 od 14.00 hodin.

Jan Punčochář - Křepelka a kachní játra s omáčkou z rozinek a pálenky Chartreuse, jemný knedlíček a řapíkatý celer

Ideální zvěřina: uměřeně okořenit, podlít vínem a pomalu táhnout

Až polovina veškeré zvěřiny ulovené v našich lesích skončí na talířích za hranicemi. Hlavními druhy jsou jelen, divočák, srnec, daněk, muflon, bažant a divoká kachna. Je lepší jejich přirozená „divoká“ chuť, anebo je třeba jí obrousit hrany? I když se v restauracích a specializovaných prodejnách nejvíce prodá kančího masa – jedním z důvodů je celoroční možnost lovu – […]

Château de Pommard

Château de Pommard v Suterénu

Velký gastronomický zážitek se odehraje v úterý 17. března od 19.00 hod. v restauraci Suterén.

Restaurace Na kopci

Česko na novou hvězdu Michelinu nedosáhlo, novinkou je Bib Gourmand pro restauraci Na kopci

Kulinárním světem očekávaný červený průvodce Michelinu je opět na světě. Letošní 34. vydání brožury mapující nejlepší restaurace ve velkých evropských městech Česku novou hvězdu nepřineslo.

1 21 22 23 24 25 26