FOODOLOGY

Menu v Deer: všehochuť s důrazem na zvěřinu

Zvěřina je v této restauraci na Starém Městě pražském tahákem i v horkých letních dnech. Vždyť se i podle toho jmenuje.

Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Melounový salát s fetou (La Loca)

Léto na talířích restaurací: melouny, kachní burgery i řepné gazpacho

Snad ve všech restauracích střední a vyšší třídy šéfkuchaři vyrukovali s prázdninovými meníčky. Snaží se nabídnout krmě, které osvěží a zachutnají i v parných dnech.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

Šedesátikilová mortadella a další italské lahůdky ve Zdibech

Po vydařené premiéře v roce 2017 se před sídlem společnosti Lesa ve Zdibech odehrálo v květnu neméně povedené pokračování.

Martinhal Cascais M Bar

Jak se jí o prázdninách: Martinhal Cascais Family Hotel

Portugalský resort ležící pouhou půlhodinku cesty od Lisabonu nabízí vše, co dělá tamní kucyni zajímavou.

Holub (Babiččina zahrada)

Česká kuchyně na dva způsoby, oba jsou ovšem s holoubaty

Na trhu se objevily dvě knižní publikace, které se věnují tuzemské kuchyni. Jedna mapuje její historii, druhá sleduje současnou gastronomickou scénu.

Kapří kroketa, bůček i tvarůžky. Nové menu v Home by Unic

Šéfkuchař Petr Šmrha vytvořil pro restauraci nedaleko Václavského náměstí svěží menu.

Proměnlivé The Bistro sází na tapas a mezze

Podnik Jurije Kolesnika nenudí. Na několika málo pokrmech dokazuje, že pestrost je otázkou invence.

Burgenland: země zaslíbená zelí, husám, vínu a guláši

Třetí nejmenší rakouská spolková země má co nabídnout. V gastronomii ale Čechy nepřekvapí.

1 2 3 4 30