FOODOLOGY

Hovězí z domácích chovů nabízejí V Zátiší

Tatarák, consomé z oháňky, i vyzrálý rib eye steak. Igor Chramec sází na české hovězí.

Valentin není jen ve čtvrtek

Alespoň ne pro ty, kdo právě v ten den slavit nemohou. Těm vycházejí některé podniky naproti.

Atrakce v Hergetově Cihelně

Do konce února nabízí Hergetova Cihelna nezvyklý projekt. A sice možnost, abyste se svým způsobem spolupodíleli na sestavení nového jarního menu.

Valentinské večery s příbory

Svátek svatého Valentina se pevně usadil především v gastronomii. Kuchaři se předhánějí, kdo z nich připraví nápaditější menu, jež by v onen lásce zasvěcený večer dokázalo naplnit restauraci.

Punčochář se loučí…

Uzeným úhořem, mořským ďasem, nebo legendárním holubem

Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou […]

Příběh jménem Blatnička

Začal daleko dříve, než se s novou érou po Listopadu s podobnými koncepty roztrhl pytel.
Přesně to bylo v roce 1970

Praque Wine Week netuctově

Když se v době, kdy spotřeba vína v této zemi pohybovala okolo šestnácti litrů na hlavu a rok – oproti zhruba desetinásobku vypitého piva, nikdo netušil. To, že se po prvních ročnících soutěž pod názvem Prague Wine Trophy dočká tuctu dalších pokračování.

Šéfkuchařská kličkovaná

Leden 2019 otevřel v české gastronomii překvapující změny. Jejich aktéry jsou tři přední kuchaři. A prý to ještě nekončí.

The Bistro představí čtyři druhy tataráků, každý jiný

Startují bláznivé pondělky v restaurac The Bistro, novinka šéfkuchaře Jakuba Katolického. První je na řadě 21. ledna.

1 2 3 31