FOODOLOGY

Zelený chřest s estragonovým máslem a pošírovaným vejcem

Kalina cuisine & vins má nové menu: smrže i snový dezert

S každým dalším novým jídelním lístkem Miroslav Kalina profesně o kousek vyroste. Na tom posledním v restaurantu Kalina cuisine & vins se ukazuje jako mimořádný ladič chutí. Vystavěl totiž kompozice, které složením a provedením osloví i zkušené gurmety, které hned tak něco nepřekvapí. Nepřehlédnutelnou roli v něm hraje smrž, chřest stejně jako jehněčí, selečí či telecí maso.

Mezi předkrmy zaujme salát z avokáda, merlíku čilského čili quinoy, ředkviček a fazolek fava s mladými salátovými listy, který na úvod osvěží a probudí chutě. Elegantní je Kalinův bisque s humrem a estragonovými nočky, chuťově vyladěný do jemnosti až dámské, která je v případě „vyvařených skeletů“ nevídaná. Typická nahořklost polévky ustupuje do pozadí, aby se prosadila jemnost humřího masa, doladěná estragonovým štychem taštiček.

Z hlavních položek nového menu Kalina cuisine & vins může zaujmout pečené jehněčí karé s fazolovým ragú a rovněž jehněčí klobásou merguez, pro milovníky ryb se nabízí pošírovaný candát se zeleninovým pot-au-feu. Ať už si ale z umění Miroslava Kaliny vyberete cokoli, určitě nevynechejte vanilkový krém se sorbetem a filátky krvavých pomerančů, to vše zakleté v čokoládové kouli. Tu před vámi totiž kuchař rozpustí flambováním likérem Cointreau.

6. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie