FOODOLOGY

Leonardo Di Clemente (šéfkuchař CottoCrudo)

Naděje pro CottoCrudo se jmenuje Leonardo Di Clemente a vaří jako máma

Restaurace v pražském hotelu Four Seasons má nového šéfkuchaře. Jeho silnou stránkou je tradiční italská kuchyně.

V posledním čase se stále jaksi hledala. Nyní by však kuchyně restaurantu CottoCrudo v hotelu Four Seasons na vltavském nábřeží měla opět vynikat nepřehlédnutelným stylem. Ujal se jí totiž koncem října italský šéfkuchař Leonardo Di Clemente.

Di Clemente působil v hotelích řetězce v Budapešti, Londýně a Tokiu. V Japonsku navíc absolvoval tři měsíce v tokijské restauraci Nihonryori RyuGin, která se pyšní třemi hvězdami od inspektorů známého průvodce Michelinu. Kromě toho svého času působil jako pedagog na kulinářském institutu Boscolo Etoile v Benátkách.

Di Clemento je vyznavačem takzvaného „mama“ stylu, který do vysoké gastronomie zavádí to nejlepší z tradic rodinné italské kuchyně a vnímavě to kombinuje s nejnovějšími trendy. Stavět chce právě na této fúzi, při níž používá ty nejzdravější suroviny. Pro zpestření chystá jídelní lístek v CottoCrudo rozšířit o part syrových ryb, s nimiž se učil pracovat vedle Seijiho Yamamota v restaurantu RyuGin.

5. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice