FOODOLOGY

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

S částečně obměněným názvem – předtím to byla hospoda Na Staré Ráně (a ještě předtím U Jankovských) – a výrazně inovovaným designem se čtyřicátá první Kozlovna uchází o přízeň hostí. Je opravdu na ráně všem, kdo míří do O2 Arény, metro je totiž vždy vyplivne přímo proti vchodu restaurace.

Interiér se nese v duchu moderny se stopou starosvětské nostalgie, v atraktivním jídelníčku se najde asi každý. Především tu ale točí znamenitého Kozla ve třech varietách – jedenáctku, nefiltrovaný ležák a černý nefiltrovaný (a navíc Plzeňský Prazdroj). Pivo se vždy nachází ve výborné formě, s láskou a péčí načepované. Pokud si dopřejete třeba salát z uzených matjesů nebo důraznější vrabce z divočáka se špenátem a chlupatým knedlíkem, vymazlenou tankovou jedenáctku, a navíc vám některá ze servírek přidá jako bonus kouzelný úsměv, ani se vám nebude chtít odcházet.

28. 6. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice