FOODOLOGY

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

S částečně obměněným názvem – předtím to byla hospoda Na Staré Ráně (a ještě předtím U Jankovských) – a výrazně inovovaným designem se čtyřicátá první Kozlovna uchází o přízeň hostí. Je opravdu na ráně všem, kdo míří do O2 Arény, metro je totiž vždy vyplivne přímo proti vchodu restaurace.

Interiér se nese v duchu moderny se stopou starosvětské nostalgie, v atraktivním jídelníčku se najde asi každý. Především tu ale točí znamenitého Kozla ve třech varietách – jedenáctku, nefiltrovaný ležák a černý nefiltrovaný (a navíc Plzeňský Prazdroj). Pivo se vždy nachází ve výborné formě, s láskou a péčí načepované. Pokud si dopřejete třeba salát z uzených matjesů nebo důraznější vrabce z divočáka se špenátem a chlupatým knedlíkem, vymazlenou tankovou jedenáctku, a navíc vám některá ze servírek přidá jako bonus kouzelný úsměv, ani se vám nebude chtít odcházet.

28. 6. 2018

Daily Meal

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Melounový salát s fetou (La Loca)

Léto na talířích restaurací: melouny, kachní burgery i řepné gazpacho

Snad ve všech restauracích střední a vyšší třídy šéfkuchaři vyrukovali s prázdninovými meníčky. Snaží se nabídnout krmě, které osvěží a zachutnají i v parných dnech.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně