FOODOLOGY

Menu v Deer: všehochuť s důrazem na zvěřinu

Zvěřina je v této restauraci na Starém Městě pražském tahákem i v horkých letních dnech. Vždyť se i podle toho jmenuje.

Pronikavě elegantní interiér, příjemná terasa ve vnitrobloku, bohatě zásobený bar. To je Deer v Michalské ulici v centru Prahy. Hlavní je ale kuchyně. Jiří Eberl hledal optimální jídelníček a ladil ho podle ohlasu hostí. Výsledkem je zajímavé menu, které promluví ke každému.

Na programu jsou kupříkladu foie gras s lanýžovou brioškou, crème fraîche, jablky a portským vínem. Pokud si nevíte rady, zvolte variaci předkrmů. Vedle jater na talíři najdete jelení paštiku a kozí sýr.

Na lístku najdete i řadu různých těstovin, mušle, iberské selátko, kachnu či steaky. Jste však v Deeru, zvolte tedy některou ze šéfových specialit. Pomalu si tak zvyknete na fakt, že zvěřina začíná být tahákem meníček i v horkých letních dnech. Jelení, kančí nebo daňčí hřbet, brusinky, cibulovo-bramborové pyré, kaštany, foie gras, batátové pyré nebo hříbková kroketa jsou ingredience, s nimiž se Eberl umí pohrát. Je těžké vybírat, ale po prvním soustu zapomenete na váhání o divočině v létě a zcela propadnete koncertu chutí, který nabízí.

Deer se tak vehementně hlásí o záznam ve vašem diáři zajímavých restaurací, které je potřeba vyzkoušet.

14. 8. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Májové pozdravy ze Zátiší Group

S ostrým startem turistické sezóny vytáhli kuchaři těžký kalibr. Tedy co do údernosti, složením a provedením meníček jde o kreace hravé lehké, provokující mládím jara.

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Daily Drink

všechny novinky

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.

Retro výlet za Kozlem

Vzhledem k velikosti naší vlasti jsme co do významu pro celosvětové pivovarnictví mimořádnou velmocí. Od toho se odvíjí náš vztah k tomuto odvětví. Vedle samotné konzumace jsou to dny otevřených dveří spojené s hudebními produkcemi, prohlídky řady průmyslových pivovarů s nezbytnou ochutnávkou tamních produktů.