FOODOLOGY

Menu v Deer: všehochuť s důrazem na zvěřinu

Zvěřina je v této restauraci na Starém Městě pražském tahákem i v horkých letních dnech. Vždyť se i podle toho jmenuje.

Pronikavě elegantní interiér, příjemná terasa ve vnitrobloku, bohatě zásobený bar. To je Deer v Michalské ulici v centru Prahy. Hlavní je ale kuchyně. Jiří Eberl hledal optimální jídelníček a ladil ho podle ohlasu hostí. Výsledkem je zajímavé menu, které promluví ke každému.

Na programu jsou kupříkladu foie gras s lanýžovou brioškou, crème fraîche, jablky a portským vínem. Pokud si nevíte rady, zvolte variaci předkrmů. Vedle jater na talíři najdete jelení paštiku a kozí sýr.

Na lístku najdete i řadu různých těstovin, mušle, iberské selátko, kachnu či steaky. Jste však v Deeru, zvolte tedy některou ze šéfových specialit. Pomalu si tak zvyknete na fakt, že zvěřina začíná být tahákem meníček i v horkých letních dnech. Jelení, kančí nebo daňčí hřbet, brusinky, cibulovo-bramborové pyré, kaštany, foie gras, batátové pyré nebo hříbková kroketa jsou ingredience, s nimiž se Eberl umí pohrát. Je těžké vybírat, ale po prvním soustu zapomenete na váhání o divočině v létě a zcela propadnete koncertu chutí, který nabízí.

Deer se tak vehementně hlásí o záznam ve vašem diáři zajímavých restaurací, které je potřeba vyzkoušet.

14. 8. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vánoce v Deer: smažený kapr s karbanátkem i perníčky s punčovou zmrzlinou

Podmanivá vánoční tradice zpestřená novými trendy v kouzelném prostředí na Starém Městě, to je vánoční nabídka restaurace Deer.

Kouzelné Vánoce v Mlýnci se šneky, candátem a rumem

Šneci a krupicová kaše, topinamburový salát s candátem, a dezert vonící rumem. To jsou vánoční kreace Františky a Marka Šádových v Mlýnci.

Česká kuchyně v podání ruského kuchaře. S uzeným kaprem a pivní zmrzlinou

Český kapr, altajský divoký jelen, tulský perník i černé pivo. Praze se představil Michail Chmelinin

Daily Drink

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

Pinkasovi slavili 175. výročí. A plzeňský ležák hasil žízeň

Jedna z nejslavnějších pražských pivnic zdolala další milník ve své bohaté historii.