FOODOLOGY

Loira V Zátiší

Jedinečnou možnost objevit trendy současné francouzských kuchařů budete mít v restauraci V Zátiší. Po čtyři dny – od 4. do 7. června si tamní kuchyni vypůjčí Pascal Favre d’Anne

Pascal je specialista na jídla plná zeleniny a bylinek. Nachází v nich nesčetně možností jejich skladby a úprav.
Bohaté zkušenosti získal cestami po Asii – za rok navštívil pětadvacet zemí. Po návratu znovuotevřeli s manželkou vlastní restauraci Le Favre d’Anne v Angers na Loiře. Kuchař, který před cestou jako jeden z prvních podával hamburgery, z gruntu změnil svůj repertoár. Základ stále zůstává na Loiře, ovšem do tamních receptur a surovin vkládá vnímavě pojatou asijskou fúzi.
Své dodavatele si vybírá téměř výhradně mezi pěstiteli a chovateli v regionu. Preferuje sice především vegetariánskou kuchyni, nicméně v nabídce najdete pestré variacena bázi masa. Ani jeho milovníci se tak nemusí bát, že by si V Zátiší nepřišli na své.
Co vám tedy tento nadšenec, držitel michelinské hvězdy a člen sdružení Univert nabídne , pokud se mezi 4. do 7. červnem do vydáte pražské restaurace V Zátiší?
Pražské menu Pascala Favre d´Anne:
– 100 % vegétales
– kachní játra foie gras, okurkové gazpacho, salicornie
– lakovaná atlantická treska, mandlové risotto, zelený chřest, beurre blanc
– telecí v krustě, karotkové pyré, citrónový konfit
– Comté sýr, sladko-kyselý vinaigrette
– maliny, pistáciová kostka

1. 6. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Letně rozevláté menu v Hergetově Cihelně

Pro sestavení nového menu využili kuchaři Petr Laštovička a Jan Strnad dílem ohlasy na „záběhovou“ nabídku. Ta probíhala během února a přinesla cenné informace

Loira V Zátiší

Jedinečnou možnost objevit trendy současné francouzských kuchařů budete mít v restauraci V Zátiší. Po čtyři dny – od 4. do 7. června si tamní kuchyni vypůjčí Pascal Favre d’Anne

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Daily Drink

všechny novinky

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.