replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Léto v kulisách antického příběhu

Kuklík, ptačinec, šanta kočičí i orlíček, to jsou některé z arzenálu bylin, jichž využil Tomáš Horák pro letní menu v Tritonu.

Známé i méně známé rostliny mají jedno společné. Vyrůstají na záhonech uprostřed Františkánské zahrady. A právě na ně vsadil Tomáš Horák, šéfkuchař restaurace Triton v hotelu Adria.
Propracované chody, kde se téměř v každém znich skrývá některá z bylin, jsou komponované v širokých mantinelech. Tuatam si ani zběhlost mlsných nedokáže představit výsledek mnohasložkových kombinací.
Už první chod ukazuje, kudy se ubírají cesty šéfkuchařovy – terina z foie gras, pyré z makadamových ořechů a majonézy, cassis gel, lanýžový med, ptačinec, řebříček. Tuším, že ještě santolina s prazvláštní olivovo-chmelovým projevem. Nutno však říci, že vstupy jsou nastaveny tak, aby se neutkávaly, jedna komponenta pustí ngalantně na chvíli do čela druhou. Výsledek pak vychází jako četný peleton dojmů na patře. S mírně dominující převahou právě santoliny v samém závěru.
Přes pstruha, kde zástupcem bylinek je orlíček, perličku v koji a tymiánem coby součástí jue, lososa a šanty kočičí či steak na rozmarýnu nevyjdete z překvapení. Ale také potěšení.
Když si představíte interiér – vyobrazení jedné z antických bájí, který má silný vliv na vaši náladu, na talířích tuatam použité jedlé květy, zajímavá vína, budete mít patrně povznášející pocit.
Letní menu Tomáše Horáka:
– foie gras /květiny/macadamia /santolina
– pstruh /šafrán /černý česnek/ tomaten air /orlíček
– karotkový mouselin / perlička v koji /calvados-tymian jue
– losos /avocado /champagne pěna/červená řepa /petržel /šanta kočičí
– pomalu pečený Hovezí filet steak na rozmarýnu /BBQ jue /broklice variace /lanýžové pyré /parmazán

8. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Marek Raditsch – s Kampa Parkem dobré i zlé

Čtvrt století v jedné ze špiček restaurací v Česku

Aramark své strávníky hýčká

David a jeho krkovice, Fichtnerova kančí kroketa a pavouček od Punčocháře…

Bonusy mírného klimatického pásma

Jsme zemí, která se rozkládá zhruba mezi osmačtyřicátou a jedenapadesátou rovnoběžkou severní šířky. Nemáme moře, počasí bývá v běhu roku různé a často vrtošivé

Daily Drink

všechny novinky

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

Ležák nebo kyseláč?

V neutěšené době, kdy téměř nic nefunguje a nic se nesmí, se přece jen dá najít cestička

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/