FOODOLOGY

Letní lákání do Zátiší

Foie gras s meruňkami a rozmarýnem, kachní prsa s pohankou, kedlubnou a levandulí, a nakonec pavlova s mangem. To jsou trumfy letní nabídky V Zátiší

Efektní menu připravil na prázdniny tamní tým kuchařů pod taktovkou šéfkuchaře restaurace Igora Chramce.
Čtyřchodový pořad nepostrádá zajímavosti, ani však určitá překvapení. Kupříkladu svěžím salátem vyletněný candát, kde mimochodem šéfkuchař vrací do hry někdejší téměř nezbytné glazování. Květák možná působí svou jistou obhroublostí jako provokující prvek, burcující chuťovou pestrost. Ostatní chody jsou stavěné tak, jakoby Chramec očekával konec doposud panujících vedřin. Jak foie gras, tak kachní prso jsou chody v základě poněkud vydatnější. I použité byliny, rozmarýn resp. levandule, patří do řady výrazněji aromatických. Ani variace Pavlova není žádná dieta, ovšem zařídí vzácně lahodný epilog.
Pokud v Praze zůstáváte, nebo ji během prázdnin navštívíte, udělejte si radost návštěvou V Zátiší. Neotřelé menu jistě potěší.
Prázdniny V Zátiší:
– foie gras, marinované meruňky, rozmarýn
– glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel
– kachní prso, levandule, kedlubna, pohanka
– mango pavlova

3. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Svatý Martin v Mlýnci do konce listopadu

Nestihli jste slavnostní svatomartinskou večeři? Žádné zle, jako už tradičně je zde restaurace Mlýnec. Tamní šéfkuchař připravil tradiční husí menu docela netradičně

Podzimní Mlýnec v nové režii

králík i daněk, zelí i hrušky: podzim v Mlýnci vytvořil nový šéfkuchař

Říjnová galavečeře v Il Giardino Toscano

Pražská restaurace Il Giardino Toscano pokračuje ve spolupráci se zahraničními kuchaři. Se šéfkuchařem Filipem Šulcem se tentokrát ke sporáku postaví Chris Naylor

Daily Drink

všechny novinky

Segafredo – čtvrt století italské kávy na našem trhu

Česká kávová kultura prošla v posledních pětadvaceti letech velikou změnou. Jednnou z těch, kdo přitom sehráli významnou roli byla společnost Segafredo Zanetti. A je tomu tak stále

Svijanští na vavřínech nespí

Do již tak početné sbírky titulů a ocenění svijanských piv přibyly další dva. Na soutěži International Craft Beer Award v německém Neustadt an der Weinstraße se o to postaraly Svijanská Kněžna 13 % a Svijanský Máz 11 %

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv