FOODOLOGY

Letní lákání do Zátiší

Foie gras s meruňkami a rozmarýnem, kachní prsa s pohankou, kedlubnou a levandulí, a nakonec pavlova s mangem. To jsou trumfy letní nabídky V Zátiší

Efektní menu připravil na prázdniny tamní tým kuchařů pod taktovkou šéfkuchaře restaurace Igora Chramce.
Čtyřchodový pořad nepostrádá zajímavosti, ani však určitá překvapení. Kupříkladu svěžím salátem vyletněný candát, kde mimochodem šéfkuchař vrací do hry někdejší téměř nezbytné glazování. Květák možná působí svou jistou obhroublostí jako provokující prvek, burcující chuťovou pestrost. Ostatní chody jsou stavěné tak, jakoby Chramec očekával konec doposud panujících vedřin. Jak foie gras, tak kachní prso jsou chody v základě poněkud vydatnější. I použité byliny, rozmarýn resp. levandule, patří do řady výrazněji aromatických. Ani variace Pavlova není žádná dieta, ovšem zařídí vzácně lahodný epilog.
Pokud v Praze zůstáváte, nebo ji během prázdnin navštívíte, udělejte si radost návštěvou V Zátiší. Neotřelé menu jistě potěší.
Prázdniny V Zátiší:
– foie gras, marinované meruňky, rozmarýn
– glazovaný candát, květák, pórek, citronový gel
– kachní prso, levandule, kedlubna, pohanka
– mango pavlova

3. 7. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice