FOODOLOGY

Le terroir ještě nezavřel, i když konec byl blízko.

Le terroir žije! Koupila ho společnost Living Venues

Vyhlášená pražská restaurace měla s posledním dnem roku 2015 zavřít navždy. Nestalo se tak. Ve sklepu ve Vejvodově ulici se bude vařit dál.

Když jsme se poslední den loňského roku loučili s restaurací Le terroir, měli jsme za to, že zmizí z pražské gastronomické scény, jak bylo dlouho avizováno. Hned po Novém roce je ale všechno jinak. Podnik o zhruba třiceti místech pod stejným jménem pokračuje.

Novým investorem je společnost Living Venues, která se zaměřuje především na zážitkovou turistiku. Na Vltavě provozuje od začátku tohoto roku hotelovou loď Rohan Boat. Ubytování a další služby nabízí rovněž ve svých hotelích na zámcích Čechtice a Kamenný Dvůr a ve faře v Rančířově.

Le terroir, který v uplynulých letech několikrát získal ocenění Bib Gourmand od Michelinu, má být celý leden zavřený z důvodů rekonstrukce a koncepčních změn. Poté by měl opět vstoupit do hry o místo na špici pražské pohostinské scény. Do konce ledna se rovněž rozhodne o tom, zda v restauraci zůstane její zatím poslední šéfkuchař Pavol Pavlík.

O naší poslední návštěvě v Le terroir čtěte zde

 

6. 1. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice