FOODOLOGY

Lanýže v Bellevue

Lanýže v Bellevue: se svíčkovou, játry i svatojakubkami

Šéfkuchař Marek Šáda sestavil letošní lanýžové menu. Podává se od 14. do 26 listopadu.

V restauraci Bellevue vypukne ve dnech 14. až 26. listopadu jedna z největších oslav kulinářské sezóny – lanýžové menu. Černé i bílé houby vybrané týmem kuchařů a číšníků restaurace se v rukou Marka Šády změní na položky menu, které už jen při čtení vyvolává zrychlené bušení srdcí mlsných. Piemontské klenoty jsou v menu představeny v mnoha podobách, vždy však mimořádně ustrojené a s vyladěným doprovodem.

Ve dnech 14. a 15. listopadu se budou k pokrmům podávat vína ze sklepů Marchesi di Grésy, přičemž v rámci večeře s vinařem bude přítomen i Jeffrey Chilcott, který je vybral.

Pro dny 20. až 25. listopadu se pak téhož úkolu zhostí Marco Bergaglio ze sklepů Castellari Bergaglio a Mario Andrion ze sklepů Castello di Verduno. Ti však v Bellevue budou osobně přítomni pouze 21. listopadu.

Lanýžové menu 2017 v Bellevue:
Amuse bouche
Terina z kachních jater a králíka, vlašské ořechy, černé lanýže, DOC Marchesi di Grésy, Gavi Fornaci 2016, Castellari Bergaglio
Raviola s bio vejcem, ricottou a kadeřávkem, bílé lanýže, DOC Marchesi di Grésy, Gavi di Gavi Vigna Vecchia Rovereto 2014, Castellari Bergaglio
Mušle svatého Jakuba, těstovinová rýže, bisque a černé lanýže, DOC Marchesi di Grésy, Langhe Nebbiolo 2015, Castello di Verduno
Telecí svíčková, brzlík, topinambur, omáčka périgourdine, bílé lanýže, DOCG Marchesi di Grésy, Barbaresco Rabaja 2011, Castello di Verduno
Lehce zapečený Brie de Meaux, pistácie, med, černé lanýže
Éclair, piemontské lískové oříšky, Moscato, bílé lanýže, DOCG Marchesi di Grésy, Moscato D‘Asti 2017, Azienda 499

1. 11. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice