replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Tygří krevety marinované v bazalce a sezamu a pečené v tandúru, mátovo-koriandrové chutney, chutney s pečeným česnekem, listový salát

Tygří krevety, křepelčí prsíčka. Nové jarní menu V Zátiší

Podnik na Betlémském náměstí přichází s řadou nových pokrmů, které koketují s Evropou, Indií i Latinskou Amerikou.

Šéfkuchař pražské restaurace V Zátiší Igor Chramec představil nové jarní menu. Vsadil hlavně na jednoduchost. Jeho variace se nesou ve znamení čistoty chutí, přičemž v duchu současných trendů často v jednom pokrmu opakuje tutéž surovinu v několika různých úpravách.

Takovou kreací jsou například pečená prsíčka z křepelky s karotkou a bylinkovým velouté, kde má dvojí zastoupení šalotka – jednou v pečené podobě a podruhé coby lahodné naoranžovělé pyré. Mezi předkrmy zase zaujme duo kozího sýra (čerstvý a smažený) s artyčokem, balsamikem a petrželovým olejem. Doteky Latinské Ameriky pro změnu vnáší do menu nový dezert Pina Colada s karamelizovaným ananasem.

Chramec nicméně v kuchyni není sám. Spolu s ním se na menu podílejí kreativní šéfkuchař Mahavir Kaswal a Ramesh Mamgain, díky nimž je segment indické kuchyně na jídelním lístku restaurace V Zátiší neodmyslitelný. Kromě kuřete tandúri marinovaného v hořčici s mátovo-koriandrovým a tamarindovým chutney připravil Mamgain třeba efektní tygří krevety marinované v bazalce a sezamu a pečené v tandúru, které doprovází mátovo–koriandrové chutney, chutney z pečeného česneku, kokosová rýže a listový salát.

Podle skladby jarních receptur se zdá, jako by Zátiší zvedlo hlavu. A Igor Chramec „na empajru“ slibuje být tím, kdo ve spojení s indickým osazenstvem kuchyně vrátí restauraci na přední pozice pražské gastronomie, kde byla dlouhá léta doma.

 

 

1. 4. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Znojmo a léto patří k sobě

Že by si každý měl schovat pár dnů dovolené pro návštěvu letního Znojma je už známou skutečností

Tchajwanské ledové tříště, Chušúr jako v Mongolsku, polský bigos… a české koláčky

To všechno a mnohem více dalších dobrot ze všech stran glóbu bylo k mání na Kulaťáku

Bidfood je připraven…

Ve dnech 25. – 27. května – to je ještě dnes, probíhá na Výstavišti PVA v Letňanech významný event

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/