FOODOLOGY

Koktejly v Bourbon Baru

Koktejly lásky v Bourbon Baru

Pražský hotel Marriott připravil na den svatého Valentýna speciální koktejly.

Večer zamilovaných nemusí vůbec být o jídle. V Bourbon Baru pražského hotelu Marriott to předvedl tamní šéfbarman Tomáš Toka. Pro valentinský večer připravil dva mixy – pánský a dámský – inspirované parfémy, při jejichž přípravě použil světově proslulé vůně rozněcující vášeň a lásku umocňující ingredience. Infúze prémiového ginu se sedmi dalšími dodatky, trocha cukru a čerstvé ovoce. To jsou stavební kameny koktejlu, který byl stvořen pro pány a nazván Adonis. V dámské variaci Le Rouge Lis se jako základ objevuje rum Zacapa a čerstvé granátové jablko.

Ač každý drink chutná jinak, oba vynikají báječně sladěným douškem. Aby pocit lásky a radosti byl dokonán, doporučuje autor receptur po jednom či dvou drincích poetickou procházku na Čertovku, kde mohou milenci stvrdit svou zamilovanost zámkem na mostě lásky.

13. 2. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Proměnlivé The Bistro sází na tapas a mezze

Podnik Jurije Kolesnika nenudí. Na několika málo pokrmech dokazuje, že pestrost je otázkou invence.

Burgenland: země zaslíbená zelí, husám, vínu a guláši

Třetí nejmenší rakouská spolková země má co nabídnout. V gastronomii ale Čechy nepřekvapí.

Restaurace Smetana má nové menu i šéfkuchaře

Po peripetiích znovu zvedá hlavu restaurace pražského Hotelu Smetana.