FOODOLOGY

Koktejly v Bourbon Baru

Koktejly lásky v Bourbon Baru

Pražský hotel Marriott připravil na den svatého Valentýna speciální koktejly.

Večer zamilovaných nemusí vůbec být o jídle. V Bourbon Baru pražského hotelu Marriott to předvedl tamní šéfbarman Tomáš Toka. Pro valentinský večer připravil dva mixy – pánský a dámský – inspirované parfémy, při jejichž přípravě použil světově proslulé vůně rozněcující vášeň a lásku umocňující ingredience. Infúze prémiového ginu se sedmi dalšími dodatky, trocha cukru a čerstvé ovoce. To jsou stavební kameny koktejlu, který byl stvořen pro pány a nazván Adonis. V dámské variaci Le Rouge Lis se jako základ objevuje rum Zacapa a čerstvé granátové jablko.

Ač každý drink chutná jinak, oba vynikají báječně sladěným douškem. Aby pocit lásky a radosti byl dokonán, doporučuje autor receptur po jednom či dvou drincích poetickou procházku na Čertovku, kde mohou milenci stvrdit svou zamilovanost zámkem na mostě lásky.

13. 2. 2018

Daily Meal

všechny novinky

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Grandhotel Pupp vylétne na pražské nebe

Během dvou prodloužených víkendů – od 7. do 10. září a 14. až 17. září mohou pražští mlsní – a nejen oni – zažít už zavedenou tradici Dinner in the Sky

Jak na vedro? Přes koktejly

Na odvážný recept pro osvěžení v horkém létě zve hotel Four Seasons

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie