FOODOLOGY

Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Klasické sekty zaperlí v hotelu Grandior. Nebude chybět volná degustace

Milovníci sektů vyráběných tradiční metodou kvašení v lahvi se sejdou v pondělí 23. listopadu na pražském Poříčí.

Den klasického sektu se po roce opět vrací. Proběhne 23. listopadu v hotelu Grandior a bude mít širší program než loni, kdy se konal v sympatickém podniku Bubble Lounge, jehož prostory jsou dnes již součástí pražského Cafe Colore.

Předposlední listopadové pondělí se na pražském Poříčí uskuteční řada edukativních seminářů týkajících se produkce šumivých vín, jejich rozdělení i konzumace. Následně přijde na řadu volná degustace pro širokou veřejnost, které se zúčastní na 20 prestižních tuzemských výrobců sektů. Ta začne v 18 hodin.

Popudem pro zrod Dne klasického sektu bylo založení spolku Klasický sekt, sdružujícího české a moravské producenty a distributory sektů vyráběných tradiční metodou kvašením v lahvi. Motivem pak přesvědčení, že tento tradiční vinařský produkt si zaslouží mnohem větší pozornost, než je mu věnována. Klasický sekt je podle spolku moderním nápojem, který si zaslouží, aby byl hlouběji poznáván a konzumován nejen při slavnostních příležitostech.

20. 11. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Vydařené dopoledne na Novotného lávce

Jak správně stolovat a chovat se v restauraci se stává zajímavým tématem nejen pro dospělé

Dvojí život jménem Bounty

To, že není stran gastronomie široké veřejnosti kdovíjak známý nijak nesnižuje jeho věhlas

Covid se postaral i o pozitiva

Ač byla protikovidová opatření leckdy až likvidační, v pohostinství se přesto rodily nové podniky

Daily Drink

všechny novinky

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie