FOODOLOGY

Kaštanové rizoto, jalovcová polenta. Nové menu v La Finestra in Cucina

Kuchaři zbrojí na jaro. Restaurace La Finestra in Cucina v Platnéřské ulici na Starém Městě představila nový jídelní lístek.

Jedno z prvních nových meníček ohlašujících blížící se jaro je z restaurace La Finestra in Cucina. Šéfkuchař Tomáš Juřík postavil zajímavý výběr, kde se na jednom talíři potkávají neobvyklé kombinace. Ve variaci perličky s jalovcovou polentou, květákem romanesco, černým kořenem a omáčkou z morku lze vystopovat volnou fúzi. Potkávají se při ní suroviny hojně frekventované jak v italské, tak české kuchyni.

Kaštanové risotto s kachním konfitem, červeným pomerančem a mandlemi působí možná poněkud kakofonicky, ovšem chutná znamenitě. Mezi předkrmy se jistě bude líbit carpaccio z mečouna s krevetovou majonézou a citronovým želé.

La Finestra in Cucina tak díky novému menu zůstává dobru volbou. Svůj píseček si tam najde jak ctitel italské školy, tak vyznavač toho, co nabízejí kombinace s doteky kuchyně historického území české kotliny.

27. 2. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Poklady německých vinic potřetí

Německá vína nové generace tamních vinařů nic neztratila z historicky osvědčených kvalit

Grilovačky startují

RYBA NA GRIL se nazývalo představení produktových novinek společnosti Fjord Bohemia

Velikonoce přinesly jaro do Krkonoš

Hotel Horizont – dominanta Pece pod Sněžkou – se v čase vyprofilovala ve vyhledávané centrum relaxace a odpočinku

Daily Drink

všechny novinky

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům