Kaštanové rizoto, jalovcová polenta. Nové menu v La Finestra in Cucina
Kuchaři zbrojí na jaro. Restaurace La Finestra in Cucina v Platnéřské ulici na Starém Městě představila nový jídelní lístek.
Jedno z prvních nových meníček ohlašujících blížící se jaro je z restaurace La Finestra in Cucina. Šéfkuchař Tomáš Juřík postavil zajímavý výběr, kde se na jednom talíři potkávají neobvyklé kombinace. Ve variaci perličky s jalovcovou polentou, květákem romanesco, černým kořenem a omáčkou z morku lze vystopovat volnou fúzi. Potkávají se při ní suroviny hojně frekventované jak v italské, tak české kuchyni.
Kaštanové risotto s kachním konfitem, červeným pomerančem a mandlemi působí možná poněkud kakofonicky, ovšem chutná znamenitě. Mezi předkrmy se jistě bude líbit carpaccio z mečouna s krevetovou majonézou a citronovým želé.
La Finestra in Cucina tak díky novému menu zůstává dobru volbou. Svůj píseček si tam najde jak ctitel italské školy, tak vyznavač toho, co nabízejí kombinace s doteky kuchyně historického území české kotliny.
- La Finestra in Cucina
- La Finestra in Cucina
- La Finestra in Cucina
- La Finestra in Cucina
- La Finestra in Cucina
- La Finestra in Cucina
- La Finestra in Cucina
- La Finestra in Cucina