FOODOLOGY

Jeden cíl, různé cesty

K maximální spokojenosti okénkových klientů využívají restaurace různých konceptů

Už to není jen o prostém vyexpedování objednaných krmí. Mnohé podniky přidávají k balíčkům různé bonusy. Které mohou být diametrálně odlišné.
Agilní kuchaři v restauracích Mlýnec a Zátiší krom celé řady chlazených připravují i jídla teplá. Ta vám doveze kurýr po objednávce do 45 minut tak, že už je jen připravíte na talíře a servírujete. Nebo si je můžete vyzvednout osobně v restauraci V Zátiší.
Z obsažného sortimentu české klasiky i třeba výběru indické kuchyně není kolikrát lehké si vybrat. Farmářské kuře Tikka Masala s Basmati rýží od kuchařů z Mlýnce soupeří kupříkladu s lehce inovovanou českou klasikou – znojemským telecím karabáčkem, a nádivkou z celozrnného chleba. Ten se zrodil v kuchyni V Zátiší. Po obědě či večeři zbývá doma už zvolit službu na umytí nádobí…

Docela jinak, protisměrně, dá se říci, atakuje strávníky třeboňská Šupina a Šupinka. V programu Ryba domů nabízí prvotřídní vybrané suroviny, především ryby, v syrovém stavu. Na vládkyni domácí kuchyně potom ponechává celou přípravu, která může dům od domu jiná.
Aby tato možnost byla dostupná i mlsným v Praze a Českých Budějovicích, vypravuje restaurace do těchto měst pravidelné závozy, kdy objednané zboží doručí až k vám. Nejsou tak časté, zatím poslední probíhá právě dnes, v pátek 12. března. Ten sice už nestihnete, ale můžete si políčit hned na příští. Objednáte-li si z bohaté nabídky za určitou minimální sumu a do 23.3., zazvoní u vás kurýr s vaším výběrem hned 26.března. A to po předchozím upřesnění mezi osmou a dvaadvacátou hodinou.
Co vám třeboňská bašta rybích specialit vlastně nabízí? Pomazánku z uzených ryb, jako polotovar vyhlášené kapří hranolky, filety z tradičního kapra, candáta či sumce, uzeného pstruha či úhoře a řadu dalších vybraných lahůdek.
Vedle mimořádné suroviny dostává prostor i hospodyně, aby v tomto segmentu kuchyně předvedla své umění. A sami víte, že doma s láskou a péčí ustrojená večeře chutná znamenitě.

12. 3. 2021

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice