FOODOLOGY

Jaro na letišti

Pampelišky, rebarbora, medvědí česnek… Tyto a další mladé jarní suroviny hrají hlavní role v novém menu Miroslava Grusze v restauraci MG

Slunce a teploty přes deset stupňů, to je elixír, který probudil kuchaře k novým aktivitám. Velice pěkně se s výzvou popasoval ve svém novém menu Miroslav Grusz na letišti v Bezděčíně. Novinky v MG restauraci zahrnují nejen osvědčené jistoty mediteránní kuchyně. I do té šéfkuchař zapracoval jarní bylinky, velice vnímavě, řekl bych. Lákající je však zejména part variací na českou klasiku. V netradičně pojatých recepturách na bázi tradičních surovin zcela zřejmě ukazují na jedno: Grusz o jídlech přemýšlí a jeho repertoár má vždy co nabídnout. Tentokrát je to vzácně atraktivní nabídka, v níž se potkávají ty nejosvědčenější poslové jara. Pro dnešek tedy vynechme středomořskou část lístku, ryby, pasta i řada předkrmů jsou jako vždy ukázkou nejvyšší ligy italské kuchyně.
Do jejich hájemství se pro jarní čas vlomily kreace budící touhu co nejdříve se do MG vydat. Pravda, zážitkem pro gurmety je každá návštěva zde, ovšem jaro, to je něco! Svěží, atraktivně komponované krmě, podtržené sluncem se silou rodícího se nového života, to všechno si můžete v jeden čas na jednom místě vychutnat. Stačí, když do Bezděčína vyrazíte, o ostatní se v Gruszově restauraci postarají .
Výběr z jarního menu MG:
– slepičí vývar a fritátové nudle s černým lanýžem
– carpaccio z modrohlava s pampeliškovým krémem, zázvorem, mořským hroznovým vínem a okurkou
– křupavé prso z perličky, bramborový krém s medvědím česnekem, nakládanými ředkvičkami a paprikovým d‘espelette aioli                                                                                                                               – grilovaná telecí svíčková s kačenkou českou, bramborovými noky, gorgonzola fondue a praženými mandlemi
– rebarborová panna cotta, rebarborový kompot,zmrzlina z bílého máku a krém z bílé čokolády a šafránu

25. 3. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Dinner in the Sky – nový náboj atraktivního konceptu

Krevety, karotka i steak. To budou hity „nebeského“ menu Manuela Lina

Na Žofín opět připluje tuňák

Milovníci tuňáka radujte se! Už v neděli 21. července zahájí Stáňa Marková za grilem další tuňákobraní

Italské léto Tomáše Juříka

Letní aktualizaci menu připravil i šéfkuchař restaurace La Finestra. Ovšem vydal se poněkud jiným směrem

Daily Drink

všechny novinky

Segafredo – čtvrt století italské kávy na našem trhu

Česká kávová kultura prošla v posledních pětadvaceti letech velikou změnou. Jednnou z těch, kdo přitom sehráli významnou roli byla společnost Segafredo Zanetti. A je tomu tak stále

Svijanští na vavřínech nespí

Do již tak početné sbírky titulů a ocenění svijanských piv přibyly další dva. Na soutěži International Craft Beer Award v německém Neustadt an der Weinstraße se o to postaraly Svijanská Kněžna 13 % a Svijanský Máz 11 %

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv