FOODOLOGY

Jarní vlání v Zátiší

Pošírovaná rebarbora, jehněčí variace s hráškem a la Francaise, ale také kroupy s pestem z medvědího česneku. To jsou velikonoční pastorále Igora Chramce

Příchod jara zasáhl i restauraci V Zátiší. Tamního šéfkuchaře motivoval k vytvoření atraktivních, svěžích kreací, které budou nabízeny po celý duben.
Báječný je rebarborový dortík, a je potěšující, že se reveni dostává pozornosti hned, když na jaře vyrazí. Zaslouží si to, její až svíravý výraz příjemně provokuje patro. Ve varietě s malinovým dortíkem a jogurtovým sorbetem je radostným závěrem Chramcova dubnového menu.
Ale zpátky na začátek. Vejce 62, kroupy s pestem z medvědího česneku, a semínka, je šťastnou ouverturou do celého pořadu. Pesto dýchající jarním lesem ochutí pevné kroupy líbivým dotekem. Semínka se postarají o efektní křupnutí, a když se v podkresu objeví zářící potůček žloutku barvy už silného jarního slunce, potěší krmě i zrak. V chuti se vejce postará o zklidňující noblesu. Celý chod tak jakoby posvětí situaci, kdy vesna je už nevratně u moci.
Jaro na talířích v Zátiší se rozmáchlo veskrze vzácně vyladěným meníčkem. Trochu zpátečnický se může jevit jen vstup arašídové omáčky u mořského vlka. Jako když se medvěd jen zvolna probírá ze zimního spánku, působila maličko mdle. Situaci ovšem úspěšně pomáhala řešit citrónová tráva, takže závěrečná fanfára i v tomto případě zněla radostnou ódou na jaro.
Dubnová návštěva V Zátiší je garancí, že do nastávajícího jara vstoupíte pravou nohou. Pohleďte, co všechno vás v rámci dubnového menu čeká, a neváhejte.
Dubnové menu Igora Chramce:
– vejce 62, kroupy s pestem z medvědího česneku, semínka
– mořský vlk, špenátové brambory, arašídová omáčka s citronovou trávou, kokosové chutney
– jehněčí variace, hrášek a la Francaise, mátové gnocchi, jus
– pošírovaná rebarbora, malinový dortík, jogurtový sorbet

 

29. 3. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Přivedou nás zahrádky zpět do lepšího světa?

Všechno nasvědčuje tomu, že ano…

Jaro přes ulici

Do roku 2020 nevstoupil svět šťastně. Před příchodem jara jej zachvátila ataka nebezpečného koronaviru

Pohostinství po koronaviru… Jaké bude?

Jak dopadnou opatření vády v boji proti koronaviru na ekonomiku gastronomických provozů

Daily Drink

všechny novinky

Celý život s vínem

Někdy se stane, že náhoda svede do jedné firmy dvě silné individuality. Jejich názory na chod společnosti se nemusí ve všem shodnout. Když to není dost dobře možné, je odchod jedné z nich jediným řešením

Znovuzrozená valašská legenda

Beskyd 1129 Cafe Cafe a Beskyd 1129 Willi Willi oživují sortiment ovocných destilátů

Segafredo – čtvrt století italské kávy na našem trhu

Česká kávová kultura prošla v posledních pětadvaceti letech velikou změnou. Jednnou z těch, kdo přitom sehráli významnou roli byla společnost Segafredo Zanetti. A je tomu tak stále