FOODOLOGY

Hvězdné války v Bellevue: Musso versus Sanjou

V pražské restauraci Bellevue se od 10. do 14. dubna střetávají věhlasní šéfkuchaři. Francie versus Itálie.

Jsou tu opět. Populární hvězdné války, které se po čtyři dny už poosmé odehrávají v restauraci Bellevue, tentokrát od 10. do 14. dubna. Jejich generály pro letošní klání jsou francouzský šéfkuchař Sébastien Sanjou a neméně vyhlášený italský šéf kuchyně Massimiliano Musso.

Těm, kteří se labužnických bitev zúčastňují pravidelně, není třeba nic vysvětlovat. Pro ty ostatní, pravidla vypadají následovně: každý ze šéfkuchařů připraví dvě menu po pěti chodech, hosté obě ochutnají a pokusí se určit, které jídlo je dílem toho či onoho mistra kuchyně. Pokrmy navíc oznámkují, přičemž po sečtení hlasů Bellevue vyhlásí vítěze a nejoblíbenější pokrmy zařadí na nějakou dobu do své nabídky.

Star Wars 2018

Amuse bouche
Ančovičky se salsou verde vs. Zelená čočka v různých texturách

1.
Květák, romanesco, salicornie, iodizované granité a brutnákové květy vs. Kranas, lískové oříšky, topinambur a yuzu (Langhe Arneis 2017, Cordero di Montezemolo)

2.
Domácí těstoviny, hrášek, krevety a citronová kůra vs. Foie Gras, mladé tuříny a hořký pomeranč (Riesling 2016, Jacob Schneider)

3.
Ryba Svatého Petra, cuketové květy, parmezán, mladý chřest a bazalka vs. Mořský vlk 44°C, cacciucco omáčka, olivy, kapary a bazalka (Chablis Vaillons Premier cru 2016, Domaine Servin)

4.
Perlička, mrkve, kumkvaty a vermouth vs. Hovězí svíčková, červené zelí, solené ančovičky a kandovaná rajčata (Dolcetto 2015, Roberto Voerzio)

5.
Čokoláda, káva a tonka fazole vs. Maliny a eukalyptus (Monbazillac 2015, Le Thibaut)

Hvězdné dvojjediné menu pořídíte za 3290 Kč s víny, pokud si je odepřete, přijde vás večer na 2180 korun.

11. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Vánoce v Deer: smažený kapr s karbanátkem i perníčky s punčovou zmrzlinou

Podmanivá vánoční tradice zpestřená novými trendy v kouzelném prostředí na Starém Městě, to je vánoční nabídka restaurace Deer.

Kouzelné Vánoce v Mlýnci se šneky, candátem a rumem

Šneci a krupicová kaše, topinamburový salát s candátem, a dezert vonící rumem. To jsou vánoční kreace Františky a Marka Šádových v Mlýnci.

Česká kuchyně v podání ruského kuchaře. S uzeným kaprem a pivní zmrzlinou

Český kapr, altajský divoký jelen, tulský perník i černé pivo. Praze se představil Michail Chmelinin

Daily Drink

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

Pinkasovi slavili 175. výročí. A plzeňský ležák hasil žízeň

Jedna z nejslavnějších pražských pivnic zdolala další milník ve své bohaté historii.