FOODOLOGY

Richard Toix

Humrová zmrzlina, rybí curry. Richard Toix bude „prodávat štěstí“ V Zátiší

Francouzský šéfkuchař ovládne od 13. do 16. září kuchyni pražské restaurace. Připravil pro ni speciální menu.

Populární majitel a šéfkuchař restaurace Passions & Gourmandises v Saint-Benoît u středofrancouzského Poitiers připravil menu, na které pražští labužníci jen tak nezapomenou. Richard Toix předvede své vyhledávané kreace, zařadí ale také pokrm inspirovaný návštěvou na Srí Lance. Vedle současně pojaté francouzské tradice se totiž nebrání ani trendům, které přicházejí ze všech možných kuchyní glóbu.

Toix absolvoval Lycée Hôtelier, kam se přihlásil prý bez vědomí rodičů. Přes jeho absolvování a působení v londýnské restauraci bratří Rouxových se vždy považoval za autodidakta. Rád svá menu mění co měsíc a uplatňuje v nich suroviny, které příroda právě v tom čase nabízí. Jeho krédem je skrze jídla „prodat lidem štěstí“.

Na co se tedy můžeme V Zátiší těšit? Posuďte sami – jistě zaregistrujete i obmyslné párování s vybranými víny.

  • Menu:
  • Foie gras, zauzená ryba a zelené jablko
  • Riesling 2014 Qvintera Feinherb, Kuhling-Gillot
  • ***
  • Cannelloni s krabem, humrová zmrzlina
  • Saint-Véran 2015 Les Chatenays, Domaine Carrette
  • ***
  • Variace z lesních hub
  • Viognier 2014 Grands Bois
  • ***
  • Rybí curry noir
  • Gewurztraminer 2013, Léon Beyer
  • ***
  • Telecí, chobotnice, vinaigrette
  • Pinot Nero 2014, Colterenzio, Alto Adige
  • ***
  • Sýr jinak…
  • La Atalaya del Camino, Almansa, Spain
  • ***
  • Dezert plovoucí ostrov verze 2016
  • Pálava 2013 – Selection of Grapes, Moravia

29. 8. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice