replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Candát s čočkou (Hergetova Cihelna)

Hergetova Cihelna má nové menu. Na zimu se vytasila s českou modernou

Jídelníček podniku na břehu Vltavy obohatil candát se špekovými knedlíčky či krkovicí z divočáka s bramborovou kaší a houbami.

Restaurace, která se dosud soustředila především na italskou a francouzskou kuchyni osvěženou podněty z Asie, se rozhodla zabrousit do českých luhů a hájů. Šéfkuchař Hergetovy Cihelny Petr Laštovička poskládal pod supervizí Marka Raditsche nový jídelníček pro zimní období nejen z osvědčených pokrmů ochucených lanýži a foie gras, ale také tradičních českých chutí.

Česká stopa v nabídce stojí na moderně zpracovaných surovinách a přiměřeně efektní prezentaci. Mezi polévkami zaujme smetanová polévka z lesních hub s pošírovaným vejcem. Z rybích pokrmů utkví v paměti neotřelá kreace candáta s čočkovým ragú, omáčkou z česnekové pažitky a špekovými knedlíčky. Jakkoli nezvyklá, hýří tato kombinace surovin známých ze zlaté éry české kuchyně precizně sladěnými chutěmi.

Invenční variací je rovněž hovězí tatarák, obmyslně naroubovaný karamelizovanou cibulí s medem a červeným vínem. Anebo pomalu pečená krkovice z divočáka, které dělá společnost zauzená bramborová kaše a lesní houby.

Rebarborový koláč ochucený malinami a servírovaný s malinovým sorbetem a skořicovou omáčkou, může být – i když poněkud utekl ze své sezóny – vychytaným závěrem pořadu jídel. Hosté toužící po ryze tuzemském závěru nicméně mohou vsadit na „klasičtější“ lívance se zmrzlinou ze sušených švestek s mandlovým krokantem.

Stále se lepšící servis, a zejména čím dál důkladnější přístup ke stavbě menu a přípravě pokrmů pomalu posouvají Hergetovu Cihelnu mezi ty pražské restaurace, které jsou hodné sledování. Když k tomu přidáte kouzelný výhled, který se neomrzí, klidně častěji než jednou ročně.

29. 12. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Znojmo a léto patří k sobě

Že by si každý měl schovat pár dnů dovolené pro návštěvu letního Znojma je už známou skutečností

Tchajwanské ledové tříště, Chušúr jako v Mongolsku, polský bigos… a české koláčky

To všechno a mnohem více dalších dobrot ze všech stran glóbu bylo k mání na Kulaťáku

Bidfood je připraven…

Ve dnech 25. – 27. května – to je ještě dnes, probíhá na Výstavišti PVA v Letňanech významný event

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/