FOODOLOGY

Herbert Hintner V Zátiší

Už ve druhé polovině ledna máme možnost přivítat dalšího z vyhlášených kuchařů Itálie. V Zátiší bude po dva dny hostovat Herbert Hintner, majitel rodinné restaurace Zur Rose v kouzelném podalpském místě San Michele.

Bude to jeho druhá návštěva Prahy, poprvé v restauraci V Zátiší účinkoval v roce 2012. Léty osvědčené receptury z oblastních surovin, pečlivá příprava a akcent na co nejlepší chuťové podání, to jsou zbraně, jichž Herbert používá a které ho vynesly do pozice respektovaného reprezentanta jihotyrolské kuchyně. Ve svých recepturách umně kombinuje kmenové krajové postupy, kterým kreativně vdechuje aspekty moderní kuchyně. Řeřicha a medvědí česnek na jaře, ovoce a zelenina v létě, lanýže, kaštan a zelí na podzim nebo nakládaná a uzená masa, kysané zelí či bílý kořen v zimě. To jsou některé stavební kameny, ze kterých Hintner buduje základy své chuťově bohaté, místně vyhraněné kuchyně. O její podmanivosti se můžete přesvědčit V Zátiší ve dnech 22. a 23. ledna.

22. 12. 2014

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice