FOODOLOGY

Hamburgery dobývají fine dining, nejnověji v restauraci Ginger & Fred

Na pražské gastronomické scéně se množí závratným tempem hamburgery. Trochu to připomíná až pandemický nástup pizzerií v polistopadové době. Inu, host si žádá své. S podivem ovšem je, že tento trend proniká do restaurací s nejvyššími ambicemi.

I ty už se totiž obracejí k hamburgerům coby spasitelům své prostřední návštěvnosti. Jinak totiž nejde chápat počin podniku Ginger & Fred, který se nachází v nejvyšším patře Tančícího domu, kde v těchto dnech nabízejí jako hit Burgermánii.

Nabídka sedmi rozličných druhů je k mání o víkendech od 16. ledna, vždy od pátku do neděle, přičemž akce skončí 13. února. Kromě hovězího a jehněčího burgeru, které šéfkuchař Rudolf Doležal nabízí ve stálém menu, Burgermánie láká na kachní, zvěřinový, rybí, vepřový a čokoládový, a to za ceny okolo 330 korun.

Jako oslovení mladých konzumentů lze počin do jisté míry pochopit. Nasadit burgerárnu do umělecky pojednaného interiéru jedné z nejúžasnějších restaurací metropole přesto působí hodně zoufale. Tím spíš, že přes týden zde host vybírá mezi okázalými krměmi, jako je pečený candát s jedlou hlínou, čekankou, brambory a pórkem, anebo konfitované stehno a dorůžova pečené prso z farmářské kachny v citronovém glazé, s krémovou polentou s piniemi a černými olivami a kachním jusem.

Uvidíme, zda se hamburgerům v Ginger & Fred podaří hosty zaujmout. Možná díky tomu brzy přijde měsíc luxusních párků v rohlíku.

Stránky Ginger & Fred Restaurant

Burgermánie v Tančícím domě - menu

Burgermánie v Tančícím domě – menu

21. 1. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice