FOODOLOGY

Gelateria Amato

Gelateria Amato: Je libo kopeček gorgonzolové?

Sicilský zmrzlinář sídlící nedaleko Letné letos experimentuje s květinami, zeleninou i se sýry.

Dobrá zmrzlina, pro kterou byste šli světa kraj, je v tuzemsku k mání jen na několika místech. Jedna taková cukrárna, kde vám jí do kornoutu naloží spousty druhů, narazíte na Letné. Vládne jí Sicilan Pietro Amato a po něm se i jmenuje.

Současným hitem je slaný karamel, stálicemi repertoáru jsou však tradiční ovocné chutě. Vedle nich v sortimentu nechybí klasika – pistáciová, vanilková, čokoládová.

Pro tuto sezónu Amato nabízí sérii květinových zmrzlin, za ochutnání stojí i jeho povedené zeleninové kreace, třeba rebarborová. Nabízí ovšem i zmrzliny, nad nimiž se zarazíte, jako je gorgonzolová s chutí známého sýra. Po prvním olíznutí bělavého kopečku však její chuti podlehnete.

Pracují zde s přísně vybranými surovinami, většinou od drobných pěstitelů a v nejlepším stupni zralosti. Amato chystá zmrzliny povýtce bezlepkové, jak si doba žádá, sorbety pak také veganské.

Když budete na třídě Milady Horákové míjeni davem nadšených lidiček s nosy zabořenými do kornoutů, zabočte do Kamenické ulice, gelateria je pár metrů od křižovatky. Po krátkém dilematu nad pultem s nabídkou si ponesete zmrzlinu, jakou ve městě jen tak nedostanete.

24. 5. 2018

Daily Meal

všechny novinky
Zvěřinový čaj (V Zátiší)

Zvěřinový čaj, jehněčí s fíky. Přichází podzim

Šéfkuchaři pražských restaurací připravili s velkou dávkou invence rozličná menu pro blížící se podzimní čas. Podívejme se na některá z nich.

Svíčková

Czech Specials pod novou správou. Stará se o ně Asociace kuchařů a cukrářů

V současnosti drží certifikaci Czech Specials devadesát tři restaurací.

Opravdu „vysoká“ gastronomie. Večeře nad Riegrovými sady

Od 6. do 16. září bude šéfkuchař Dalibor Navrátil servírovat menu 50 metrů nad zemí v rámci projektu Dinner in the Sky.

Daily Drink

všechny novinky