FOODOLOGY

Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou vodou toho správného odstínu chuti.

První krok ke spojování chutí pokrmů a jejich tekutého doprovodu učinili milovníci vína. S tím, jak chuť nápoje hraje ve skladbě oběda či večeře čím dál větší roli, se však objevují nové a nové druhy nápojů, které dokážou výraz pokrmu umocnit. Ať už jde o nepřebernou nabídku domácích limonád, horkých či chlazených čajů nebo míchaných nápojů všeho druhu.

Všechny zmíněné důvody nás vedly k tomu, abychom jako pevnou součást stránek Foodology zavedli speciální oddíl věnovaný nápojům zvaný Daily Drink.

Věnovat se na stránkách Foodology v tomto  oddílu chceme mimo jiné:

– kultuře konzumace všech možných druhů nápojů v tuzemsku i po celém světě

– vývoji a stavu vinohradnictví a vinařství v Česku

– pivovarnictví, jeho tradici u nás a vlivu malých pivovarů na trendy v konzumaci piva

– kávě, její oblibě a směru, kterým se její pití ubírá

– oblibě barů, jejich úrovni i zájmu klientely o ně

– nealkoholickým nápojům a surovinám, z nichž se vytvářejí

– destilátům, jejich preferovaným druhům a tomu, jak nabývají ušlechtilé chuti

– a samozřejmě tomu, jak se všechny nápoje snoubí s pokrmy a jak se vzájemně obohacují

 

30. 1. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice