FOODOLOGY

Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou vodou toho správného odstínu chuti.

První krok ke spojování chutí pokrmů a jejich tekutého doprovodu učinili milovníci vína. S tím, jak chuť nápoje hraje ve skladbě oběda či večeře čím dál větší roli, se však objevují nové a nové druhy nápojů, které dokážou výraz pokrmu umocnit. Ať už jde o nepřebernou nabídku domácích limonád, horkých či chlazených čajů nebo míchaných nápojů všeho druhu.

Všechny zmíněné důvody nás vedly k tomu, abychom jako pevnou součást stránek Foodology zavedli speciální oddíl věnovaný nápojům zvaný Daily Drink.

Věnovat se na stránkách Foodology v tomto  oddílu chceme mimo jiné:

– kultuře konzumace všech možných druhů nápojů v tuzemsku i po celém světě

– vývoji a stavu vinohradnictví a vinařství v Česku

– pivovarnictví, jeho tradici u nás a vlivu malých pivovarů na trendy v konzumaci piva

– kávě, její oblibě a směru, kterým se její pití ubírá

– oblibě barů, jejich úrovni i zájmu klientely o ně

– nealkoholickým nápojům a surovinám, z nichž se vytvářejí

– destilátům, jejich preferovaným druhům a tomu, jak nabývají ušlechtilé chuti

– a samozřejmě tomu, jak se všechny nápoje snoubí s pokrmy a jak se vzájemně obohacují

 

30. 1. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Hovězí z domácích chovů nabízejí V Zátiší

Tatarák, consomé z oháňky, i vyzrálý rib eye steak. Igor Chramec sází na české hovězí.

Valentin není jen ve čtvrtek

Alespoň ne pro ty, kdo právě v ten den slavit nemohou. Těm vycházejí některé podniky naproti.

Atrakce v Hergetově Cihelně

Do konce února nabízí Hergetova Cihelna nezvyklý projekt. A sice možnost, abyste se svým způsobem spolupodíleli na sestavení nového jarního menu.

Daily Drink

všechny novinky
Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou […]

Příběh jménem Blatnička

Začal daleko dříve, než se s novou érou po Listopadu s podobnými koncepty roztrhl pytel.
Přesně to bylo v roce 1970

Praque Wine Week netuctově

Když se v době, kdy spotřeba vína v této zemi pohybovala okolo šestnácti litrů na hlavu a rok – oproti zhruba desetinásobku vypitého piva, nikdo netušil. To, že se po prvních ročnících soutěž pod názvem Prague Wine Trophy dočká tuctu dalších pokračování.