replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Dovolené v tuzemsku – příjemné překvapení

Prázdniny odstartovaly rodinné ataky letos zvláště tuzemských letovisek

Turistická střediska u nás, ale i výletní restaurace jakoby dostaly oživující infúzi. Krásné letní dny dávají pozapomenout na chmurné období jara. Rodiny s dětmi křižují republiku cestami za možná nezvyklou dovolenou – doma. Vyhlášená krásná místa s kvalitním ubytováním a osvědčenou kuchyní se utěšeně plní. Stejně tak i restaurace v blízkém okolí velkých měst.
Udivující až kosmickou rychlostí proběhlo oživení návštěvnosti proslulého penzionu Jurášek v kouzelném koutě Beskyd. Od prvého dne plný dům a rezervace do poloviny listopadu!

Není se co divit, všichni v kuchyni, na place i v ubytovacích službách tu hostům připravili ty nejlepší podmínky. Klient se zde cítí náramně. Velice k tomu přispívá kuchyně Michala Skalského. Krom dalšího pořádá v moderním pavilonu na břehu jezírka pravidelné grilovačky s tématickou náplní. Každý týden jsou vyprodané. Dokonce se zde konají celotýdenní programy na téma gastronomie. Grilovaná masa jsou pokaždé jiná, teď je na programu sortiment z Krásna. Grilují se burgery, dojde i na ryby.
Vlastní menu v restauraci je zbrusu nové, některé rány jistoty samozřejmě zůstaly. Ještě zde dojíždějí chřestovou sezónu, takže silným magnetem je chřestový krém. Zdatně mu však sekunduje příjemný sametový krém topinamburový. Zvědavost budí bresaola – původně italské sušené hovězí maso s marinovanou okurkou, jarní cibulkou, hrubozrnnou hořčicí. Mezi žádané položky patří kuře s rodokmenem na víně, mrkvové zelí, rozmarýnový brambor. Ale jsme v Beskydech, takže nelze vynechat jehněčí. Zdejší variace, kolínko, kopřivový knedlík, a karamelizovaná zelenina je šéfkuchařovým majstrštykem.
Ale ať si zde objednáte cokoliv, budete spokojeni. Týden zde v malebném prostředí, se vším komfortem a péčí za žhavých letních dnů vám dá docela zapomenout, že jste vlastně chtěli jet do Chorvatska.
Ne všichni však mají možnost vybrat si jakoukoliv dovolenou. I pro ně však existují příjemná místa třeba jen k víkendovému pobytu.
Jedním takovým je Areál Botanika v Horním Bezděkově. Místo se možností sportovního vyžití a osvědčenou kuchyní , s vojenským sestřihem golfového hřiště v areálu. To vše pár kilometrů od centra metropole. Vedle už tradičních pestrých nedělních brunchů je zde nová restaurace vyšší třídy. S malebnou terasou v objetí zeleně a klidnou atmosférou. Navíc s osvědčenými pokrmy z arzenálu českých kuchařek z meziválečného období.

Když po dopoledním golfu nebo tenisovém mači odstartujete oběd Botanickou Veverkou – dvojitý hovězí vývar s játrovým knedlíkem, masem a kořenovou zeleninou, můžete si připomenout kuchyni domova. Ať už vařené hovězí s koprovou omáčkou nebo telecí plec pečená na másle a domácí bramborová kaše či řízný perkelt, všechno vás vrátí k maminčiným obědům u nedělního stolu. Tolik je zdejší chutě připomínají.
Nebo když zavítáte ve středu a okolo rozpálené pece pod přístřeškem vedle restaurace se točí sám majitel, neváhejte. Vyberte si cokoliv z jeho nabídky a zjistíte jaké to bylo, když vlastně dobrá česká kuchyně byla více méně samozřejmostí. To až invaze všemožných etnických restaurací způsobila, že naše klasika je dnes malým zázrakem.
Botanika má jeden velký bonus. Vzdálenost od Prahy vám dovoluje zde poobědvat vícekrát v týdnu. Nebo v poměrně nové elegantně designované restauraci prožít krásný večer. Třeba u sépiových špaget s jumbo krevetami, nebo nad největším smaženým řízkem na západ od Prahy.

10. 7. 2020

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/