FOODOLOGY

Dinner in the Sky – nový náboj atraktivního konceptu

Krevety, karotka i steak. To budou hity „nebeského“ menu Manuela Lina

Stále populárnější podnik, který opět zavítá do pražských Riegerových sadů přichází tentokrát s dalším lákadlem. Nebeské kuchyně se ujal tentokrát vpravdě mimořádný kuchař, mladý Portugalec Manuel Lino. Muž s velkou invencí není pražským mlsným neznámý. Po tři měsíce byl prvním hostujícím šéfkuchařem v restauraci se slibným programem do budoucna, Gallery 44. Po mnoha stážích v prestižních restauracích – Mugaritz, El Celler de Can Roca a Carne Muscalleda – vybrousil vedle svého talentu i cit pro surovinu, také si osvojil něco z filozofie svých velkých mentorů.
Pro menu pod pražským nebem připravil Manuel pestré menu, které bude jistě korunou celého prožitku z adrenalinového posezení. Na programu bude Dashi s krevetou, umocněný pórkem a olivami. Dále budete moci okusit grilovanou mrkev s quinoou, a ještě hovězí entrecote s pečenými kaštany a morkem. Jako dezert bude Lino servírovat zmrzlinu s balsamicem a s pusinkou z červené řepy. Kuchař nezapomněl ani na vegetariány. V jejich menu krevetu nahradí feta sýr, místo steaku se pak bude podávat grilovaný lilek. Sami vidíte, že večeře jistě bude labužnickým zážitkem. A pokud se letos podaří poladit i párované víno, vystřelí to ve vaší mysli zážitek o další metry výše.
Připočtěte si k tomu úžasný západ slunce, nadšení budící pohled na město shora, snad ještě krásnější, než ten obvyklý. Lehké chvění u srdce při pohupování gondoly a v neposlední řadě již řečené Manuelovo menu, z toho všeho vám vyjde jediný možný výsledek. Na některý ze tří víkendových termínů počínaje tím od 5. do 8. září si objednat vstupenku a do Riegráče se vydat. Na něco, nač budete hodně dlouho vzpomínat. Jako třeba monacký princ Albert s chotí či dubajský princ – každý z nich si večeři v oblacích dopřál a moc pochvaloval. Či jako desítky tisíc hostů ve čtyřiceti zemích světa, který večeři mají už za sebou.
Ale neváhejte, rezervace přicházejí rychleji, než vy budete v gondole stoupat k oblakům, když dorazíte.

29. 8. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Dinner in the Sky – nový náboj atraktivního konceptu

Krevety, karotka i steak. To budou hity „nebeského“ menu Manuela Lina

Na Žofín opět připluje tuňák

Milovníci tuňáka radujte se! Už v neděli 21. července zahájí Stáňa Marková za grilem další tuňákobraní

Italské léto Tomáše Juříka

Letní aktualizaci menu připravil i šéfkuchař restaurace La Finestra. Ovšem vydal se poněkud jiným směrem

Daily Drink

všechny novinky

Segafredo – čtvrt století italské kávy na našem trhu

Česká kávová kultura prošla v posledních pětadvaceti letech velikou změnou. Jednnou z těch, kdo přitom sehráli významnou roli byla společnost Segafredo Zanetti. A je tomu tak stále

Svijanští na vavřínech nespí

Do již tak početné sbírky titulů a ocenění svijanských piv přibyly další dva. Na soutěži International Craft Beer Award v německém Neustadt an der Weinstraße se o to postaraly Svijanská Kněžna 13 % a Svijanský Máz 11 %

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv