FOODOLOGY

Libor Doseděl, sládek pivovaru Starobrno

Desátá repríza Zeleného piva

Díky starobrněnským sládkům se oslavy letošních Velikonoc už podesáté ponesou pod taktovkou „třináctivoltového“ Zeleného piva.

V roce 2006 to byla víceméně zkusná várka osmdesáti hektolitrů a na Zelený čtvrtek – 2. dubna 2014 se 4700 hektolitrů objeví v bezmála tisícovce restaurací, hospod a hospůdek v u nás a dílem i na Slovensku.

Letos se Zelené pivo vyrábělo v první půlce února, a to jako každoročně z kvalitní vody, nejlepšího moravského ječného sladu a jakostního žateckého chmele. Posledním krokem při výrobě Zeleného piva bylo přidání likéru. „Díky unikátní technologii, bylinnému výluhu a likéru má Zelené pivo svou jedinečnou chuť a nezaměnitelnou barvu.“, říká o Zeleném speciálu sládek starobrněnského pivovaru Libor Doseděl.

Z vlastně lokálního pokusu se stala úžasná tradice, překročivší hranice země. Desetitisíce pivamilců mohou tak pro jeden den opustit své tradiční značky aby se potěšili atraktivním velikonočním dárkem, který jim už podesáté nadělují sládci z pivovaru Starobrno.

1. 4. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie