Desátá repríza Zeleného piva
Díky starobrněnským sládkům se oslavy letošních Velikonoc už podesáté ponesou pod taktovkou „třináctivoltového“ Zeleného piva.
V roce 2006 to byla víceméně zkusná várka osmdesáti hektolitrů a na Zelený čtvrtek – 2. dubna 2014 se 4700 hektolitrů objeví v bezmála tisícovce restaurací, hospod a hospůdek v u nás a dílem i na Slovensku.
Letos se Zelené pivo vyrábělo v první půlce února, a to jako každoročně z kvalitní vody, nejlepšího moravského ječného sladu a jakostního žateckého chmele. Posledním krokem při výrobě Zeleného piva bylo přidání likéru. „Díky unikátní technologii, bylinnému výluhu a likéru má Zelené pivo svou jedinečnou chuť a nezaměnitelnou barvu.“, říká o Zeleném speciálu sládek starobrněnského pivovaru Libor Doseděl.
Z vlastně lokálního pokusu se stala úžasná tradice, překročivší hranice země. Desetitisíce pivamilců mohou tak pro jeden den opustit své tradiční značky aby se potěšili atraktivním velikonočním dárkem, který jim už podesáté nadělují sládci z pivovaru Starobrno.