FOODOLOGY

Jedna z úprav vajec pro nedělní brunche v CottoCrudo - zastřené vejce Onsen s rýží a hříbky.

CottoCrudo zahajuje podzimní brunche. Uspořádá i večeři pro gurmety

Od 1. října Leonardo di Clemente podává o víkendu vejce Benedikt, lanýže a další italské speciality v rámci nových brunchů.

Oč méně je o CottoCrudo v posledním čase slyšet, o to zajímavější nabídku šéfkuchař restaurace pražského hotelu Four Seasons Leonardo Di Clemente se svou partou kuchařů připravil. Prvního října odstartují víkendové brunche s chutě probouzejícím programem.

Vedle souboru vyhlášených italských uzenin budou k mání vejce Benedikt se šunkou San Daniele, pražskou šunkou, nebo uzeným lososem v několika variantách, nebo vejce Fiorentina s černým lanýžem. Sestava tří hlavních chodů na výběr nabízí rybu, maso nebo těstoviny, ze sladkých potěšení se objeví krom belgických vaflí citrónovo-ricottové palačinky s brusinkovým kompotem.

Vedle pravidelných brunchů se v restauraci CottoCrudo odehraje 26. října od 19.00 hodin další z kdysi častých proslavených večeří s vínem. Carlo Lisi osobně představí vína ze svého sklepa Lisini a doporučí optimální etikety k jednotlivým chodům večeře uchystané Leonardem Di Clemente.

Pokud se rozhodnete večer absolvovat, coby start vás čekají vás tři druhy lákavých kanapek servírovaných s víny Magnum Rustico Nino Franco a Prosecco di Valdobbiadene brut superior. Na talířích bude k ochutnání tatarák z uzeného tuňáka s Miso Yuzu omáčkou a rajčaty, terina z pečených kachních foie gras a meruňkový džem a marinovaná makrela s fermentovanou čekankou Di Treviso a křupavou polentou.

Kompletní menu mnohoslibné večeře pak vypadá takto:

  • Pralinky z kuřecí paštiky s datlovou marmeládou a bergamotem
  • ***
  • Hovězí carpaccio, ravioli s lanýži, houbovou riccotou, omáčkou tonnato a uzenou řepou
  • Rosso di Montalcino 2013 DOC Lisini
  • ***
  • Kachní raviolo s celerovo-kardamomovou omáčkou, rozinkovým ragú a lískovými oříšky
  • Brunello di Montalcino 2011 DOCG Lisini
  • ***
  • Pečené holoubě a šalotka v balsamikové redukci s kaštanovo-skořicovým pyré a třešněmi Amarena
  • Riserva Brunello di Montalcino 2010 DOCG Lisini
  • ***
  • Výběr z italských premiových sýrů
  • Ugolaia Brunello di Montalcino 2010 DOCG Lisini
  • ***
  • Čokoláda gianduia, krém calamanci s marinovanými jahodami a zmrzlinou z bílého kakaa
  • ***
  • Petit Fours
  • Káva, nebo čaj

27. 9. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice