FOODOLOGY

Agave - Hovězí tournedos s omáčkou z červeného vína, chili a čokolády servírovaný se štouchaným bramborem s pečenými paprikami

Čokoládový Valentýn v Agave

Věděli jste, že čokoláda pochází z Mexika? Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam.

Do Evropy čokoládu přivezli Španělé v XVI. století a rychle se stala velmi oblíbeným nápojem. Mexičané si tedy tuto opojnou lahodnou chuť užívají nejdéle, nebojí se žádných kulinářských kombinací a čokoláda se stala populární i jako součást známé mexické omáčky mole.

Mexičané jsou údajně objevitelé čokolády. Jak jinak by tedy mohlo vypadat valentinské menu v mexické restauraci, než vyšperkované právě jí. Krmě vypointovaná až hříšně lahodnou – navíc prý afrodiziakální – čokoládou bude zřejmě rozněcovačem žhavých vášní valentinské noci.

Čokoládové menu v Agave startuje 14. února v této skladbě:

 česnekovo medové kuřecí stehýnko s bramborovými vlasy a čokoládovou omáčkou mole s květy z chrpy

hovězí tournedos s omáčkou z červeného vína, chili a čokolády servírovaný se štouchaným bramborem s pečenými paprikami

dezert Churros máčený v čokoládě

Webové stránky Agave

Valentýn – hlavní článek

1. 2. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice