FOODOLOGY

Chřestový salát

Chřestové risotto i brownie. Mlýnec má nové menu

Marek Šáda vytvořil pro květen degustační menu plné chřestu.

Chutě probouzející květnové degustační menu postavil pro Mlýnec Marek Šáda. Opřel se o chřest a připravil čtyřchodovou ochutnávku, která jistě nezůstane bez odezvy.

Salátek z chřestu, crème fraîche, estragon, smažená černá rýže, ředkvičky a jarní cibulka, to je šéfkuchařovo první podání. Plné jara, mládí, šťavnaté a pestré. A ještě pestřejší, pokud je umocněno douškem velepříjemného Pinot Bianco 2015 Colterenzio.

Báječné irské jehněčí a jedinečný dezert Františčin, ke všemu tradičně dobře zvolené párování, tak pokračuje menu, jedno z nejpovedenějších. Vzletné, lehké, radostné. Jak cizinci, tak tuzemští hosté je jistě shledají pozornosti hodným.

Na co se můžete během května ve stále ještě novém, neokoukaném interiéru Mlýnce těšit:
chřestový salát – pošírovaný žloutek, kačenky, kroupy a chřest (Pinot Bianco 2015 Colterenzio, Magnum)
chřestové risotto – sezónní houby, žloutek (Saint-Véran 2017, Les Chatenays, Domaine Carrette)
jehněčí hřbet, máta, pistácie, chřestové výhonky (Chianti Classico 2015, Castello di Verrazzano, Magnum)
chřestové brownie – citrón, máslová oplatka, pinie (Tramín červený 2015, Výběr z bobulí, Nové Vinařství, Nový Přerov)

10. 5. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Opilé zmrzliny na Národní: s proseccem, campari i Bailey‘s

Zmrzlinový salon Crème de la Crème v centru Prahy nabízí šestici alkoholických zmrzlin a další více než tři desítky nealkoholických.

Menu v Deer: všehochuť s důrazem na zvěřinu

Zvěřina je v této restauraci na Starém Městě pražském tahákem i v horkých letních dnech. Vždyť se i podle toho jmenuje.

Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.