FOODOLOGY

Chřestový salát

Chřestové risotto i brownie. Mlýnec má nové menu

Marek Šáda vytvořil pro květen degustační menu plné chřestu.

Chutě probouzející květnové degustační menu postavil pro Mlýnec Marek Šáda. Opřel se o chřest a připravil čtyřchodovou ochutnávku, která jistě nezůstane bez odezvy.

Salátek z chřestu, crème fraîche, estragon, smažená černá rýže, ředkvičky a jarní cibulka, to je šéfkuchařovo první podání. Plné jara, mládí, šťavnaté a pestré. A ještě pestřejší, pokud je umocněno douškem velepříjemného Pinot Bianco 2015 Colterenzio.

Báječné irské jehněčí a jedinečný dezert Františčin, ke všemu tradičně dobře zvolené párování, tak pokračuje menu, jedno z nejpovedenějších. Vzletné, lehké, radostné. Jak cizinci, tak tuzemští hosté je jistě shledají pozornosti hodným.

Na co se můžete během května ve stále ještě novém, neokoukaném interiéru Mlýnce těšit:
chřestový salát – pošírovaný žloutek, kačenky, kroupy a chřest (Pinot Bianco 2015 Colterenzio, Magnum)
chřestové risotto – sezónní houby, žloutek (Saint-Véran 2017, Les Chatenays, Domaine Carrette)
jehněčí hřbet, máta, pistácie, chřestové výhonky (Chianti Classico 2015, Castello di Verrazzano, Magnum)
chřestové brownie – citrón, máslová oplatka, pinie (Tramín červený 2015, Výběr z bobulí, Nové Vinařství, Nový Přerov)

10. 5. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Proměnlivé The Bistro sází na tapas a mezze

Podnik Jurije Kolesnika nenudí. Na několika málo pokrmech dokazuje, že pestrost je otázkou invence.

Burgenland: země zaslíbená zelí, husám, vínu a guláši

Třetí nejmenší rakouská spolková země má co nabídnout. V gastronomii ale Čechy nepřekvapí.

Restaurace Smetana má nové menu i šéfkuchaře

Po peripetiích znovu zvedá hlavu restaurace pražského Hotelu Smetana.