Chřest v Mlýnci hraje barvami. Stejně jako nové menu Marka Šády
Nové chřestové menu šéfkuchaře restaurace Mlýnec má švih, je svěží, lehké a napínavé od prvního chodu, až k překvapivému dezertu. A jak je vzhledem k úrovni podniku nacházejícího se na pražské Novotného lávce třeba, upoutá i na pohled.
Salát z chřestu a karotky s limetkou a mátovým prachem je ovšem nejen hrou barev a designu. Čerstvý šťavnatý chřest – kuchař vydržel a počkal si na první úrodu z Hostína – se poddá limetce, ale jen kvůli získání pikantní svěžesti a jisté aperitivnosti. Chřestový krém ozdobený foie gras a smaženým žloutkem zase společně nabízejí sousto nejvyšší noblesy.
V nabídce hlavních chodů se skví suprême z perličky připravované ve vakuu, přičemž stehnu s kostí dělají doprovod chřestové risotto, černý česnek a holandská omáčka. Sladký chřest s rebarborou a bílou čokoládou na závěr pak umocní nápaditost a svěžest menu.
Chytrá sestava bude na lístku celý květen. Střídání bílého a zeleného šparglu, hlavně však soubory chutí, v každém chodu komponované do překvapivých soust, dává výsledek stejně optimistický jako jarní slunce za okny restaurace.
- Sladký chřest, rebarbora, bílá čokoláda (Mlýnec)
- Perlička supreme sous vide, chřestové risotto, černý česnek a holandská omáčka (Mlýnec)
- Chřestový krém, foie gras, smažený žloutek (Mlýnec)