FOODOLOGY

Perlička supreme sous vide, chřestové risotto, černý česnek a holandská omáčka (Mlýnec)

Chřest v Mlýnci hraje barvami. Stejně jako nové menu Marka Šády

Nové chřestové menu šéfkuchaře restaurace Mlýnec má švih, je svěží, lehké a napínavé od prvního chodu, až k překvapivému dezertu. A jak je vzhledem k úrovni podniku nacházejícího se na pražské Novotného lávce třeba, upoutá i na pohled.

Salát z chřestu a karotky s limetkou a mátovým prachem je ovšem nejen hrou barev a designu. Čerstvý šťavnatý chřest – kuchař vydržel a počkal si na první úrodu z Hostína – se poddá limetce, ale jen kvůli získání pikantní svěžesti a jisté aperitivnosti. Chřestový krém ozdobený foie gras a smaženým žloutkem zase společně nabízejí sousto nejvyšší noblesy.

V nabídce hlavních chodů se skví suprême z perličky připravované ve vakuu, přičemž stehnu s kostí dělají doprovod chřestové risotto, černý česnek a holandská omáčka. Sladký chřest s rebarborou a bílou čokoládou na závěr pak umocní nápaditost a svěžest menu.

Chytrá sestava bude na lístku celý květen. Střídání bílého a zeleného šparglu, hlavně však soubory chutí, v každém chodu komponované do překvapivých soust, dává výsledek stejně optimistický jako jarní slunce za okny restaurace.

Recenze restaurace Mlýnec

10. 5. 2015

Daily Meal

všechny novinky

Tatry vyměnil za Prahu aneb Tomáš Kohút

Když mamince chutnalo první jídlo, které kdy připravil bylo o jeho povolání rozhodnuto

Zpátky doma aneb Jan Kaplan II

Když se po pěti letech vrátil do Brna, zjistil, že právě česká kuchyně pro něj může být úskalím

U plotny vědec aneb Jan Kaplan

Story jak pro Hollywood. Nestává se totiž často aby se kuchařem stal antropolog

Daily Drink

všechny novinky

Poetická zastávka ve chvatu velkoměsta

Sotva překročíte práh vchodových dveří, uřícený hektický svět metropole třetího milénia jakoby kamsi zmizel

Pivo přímo ze sklepa – další z rodiny svijanských speciálů

Letošní sezónu otevřel pivovar Svijany opět novinkou v portfoliu

Tři patra vín u Jelena

Znovupořádání populárních degustací je zřejmým znamením návratu lepších časů gastronomie