FOODOLOGY

Chřestová variace

Chřest, sumec i lanýže, to je jarní menu Augustine Restaurantu

Šéfkuchař restaurace pražského hotelu Augustine připravil nápadité a svěží menu, jemuž vévodí chřest.

Nové jarní menu představil i Marek Fichtner v malostranském hotelu Augustine. Je umně sestavené, využívá lokálních zdrojů a co do skladby i provedení se velmi vydařilo. Po krému z potočnice, do kterého jako by Fichtner vmíchal ten nejsvěžejší odstín zeleného jara, nesmí chybět každoroční pozdravení chřestu. Nadšenci, kteří vydrželi rok čekat na nový domácí, tak mohou být u vytržení nad bílým a zeleným chřestem s černým lanýžem, kdy probuzení přírody katalyzuje salát z bylinek. Nebo ulétávají na bílém mělnickém chřestu s vejcem uvařeným na 63 stupňů Celsia, espumou z medvědího česneku a bramborovou drobenkou.

Fichtner je odvážnější, ve svých kreacích dává větší důraz na kořenění, avšak drží chutě ve správných hranicích. Pokud si při návštěvě restaurace vyberete k posezení útulnou venkovní terasu se stinným podloubím, bude dojem z šéfkuchařových novinek úplný.

Menu v hotelu Augustine:
krém z potočnice, ricottové noky, pražená slunečnicová semínka, pažitka
bílý a zelený chřest, černý lanýž, lanýžový dresink, salát z bylinek
sumec z lokální farmy, chorizo, bílý chřest, kačenky, hráškové velouté, fregola
králičí hřbet, lardo, bramborovo-libečkové placky, jarní cibulka, crème fraiche, hořčičná semínka
mělnický chřest, vejce 63°C, espuma z medvědího česneku, bramborová drobenka
míchané jemné salátové listy, svatotomášský pivní dresink, špekové krutony
crème brûlée z foie gras, rebarbora, pistácie, brioška

26. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky
Stará garda mistrů kuchařů

Stará garda mistrů kuchařů bude na Symposiu Culinary Prague

Koncem listopadu se v Divadle Hibernia koná pátý ročník Symposia Culinary Prague.

Zvěřinový čaj (V Zátiší)

Zvěřinový čaj, jehněčí s fíky. Přichází podzim

Šéfkuchaři pražských restaurací připravili s velkou dávkou invence rozličná menu pro blížící se podzimní čas. Podívejme se na některá z nich.

Svíčková

Czech Specials pod novou správou. Stará se o ně Asociace kuchařů a cukrářů

V současnosti drží certifikaci Czech Specials devadesát tři restaurací.

Daily Drink

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

Pinkasovi slavili 175. výročí. A plzeňský ležák hasil žízeň

Jedna z nejslavnějších pražských pivnic zdolala další milník ve své bohaté historii.