FOODOLOGY

Café Buddha představuje nové menu: Vietnam, Kambodža, Bali i Kérala

Asijská kuchyně v Balbínově ulici dostává nový impulz. Jídelní lístek se bude měnit minimálně jednou za měsíc.

Otevření mini fine diningu Benjamin jeho majitele Štěpána Návrata jako by nabilo novou energií. V Café Buddha v Balbínově ulici se totiž rozhodl k razantní změně: zrychlit frekvenci menu. Z původní obměny dvakrát ročně přechází maximálně na měsíční rytmus.

Návrat na to není sám. V kuchyni vedle něj nadále stojí báječná Sofie Smithová. Zdá se, že i ona nalezla v této sympatické útulné restauraci štaci, na kterou dlouho čekala. Hýří nápady, rodinné recepty tahá z rukávu a s Návratem vytvořila optimální profesní duet. A to je v novém menu znát na každém talíři.

V šesti chodech a třech signature drincích se otiskuje vnímavé autentické pojetí, šetrná práce se vstupy a jejich věrné, jen lehce inovované zpracování. K tomu všemu je v Balbínově ulici široký výběr sushi a pět druhů rolek.

Aktuální nabídka vypadá takto:
– Pork & Chive Jiozi
– Smoked Trout and Pomelo Giang
– Singapore Chilli Crab
– Seared Beef & Geen Mango Salad
– Kerala Fried Chicken
– Crispy Mushroom Bao
– Vietnamese Lemongrass Beef
– Jungle Curry Duck
– Balinese Calamari
– Prawn Orange Curry
– Malay Chicken Rendang
– Cambodian Korn Curry

13. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Apríl v Mlýnci

Ryba, divoká drůbež, i tradiční jehněčí v podání Marka Šády. To je dubnová nabídka v Mlýnci.

Jarní vlání v Zátiší

Pošírovaná rebarbora, jehněčí variace s hráškem a la Francaise, ale také kroupy s pestem z medvědího česneku. To jsou velikonoční pastorále Igora Chramce

Daily Drink

všechny novinky

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.

Retro výlet za Kozlem

Vzhledem k velikosti naší vlasti jsme co do významu pro celosvětové pivovarnictví mimořádnou velmocí. Od toho se odvíjí náš vztah k tomuto odvětví. Vedle samotné konzumace jsou to dny otevřených dveří spojené s hudebními produkcemi, prohlídky řady průmyslových pivovarů s nezbytnou ochutnávkou tamních produktů.

Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou […]