FOODOLOGY

Café Buddha představuje nové menu: Vietnam, Kambodža, Bali i Kérala

Asijská kuchyně v Balbínově ulici dostává nový impulz. Jídelní lístek se bude měnit minimálně jednou za měsíc.

Otevření mini fine diningu Benjamin jeho majitele Štěpána Návrata jako by nabilo novou energií. V Café Buddha v Balbínově ulici se totiž rozhodl k razantní změně: zrychlit frekvenci menu. Z původní obměny dvakrát ročně přechází maximálně na měsíční rytmus.

Návrat na to není sám. V kuchyni vedle něj nadále stojí báječná Sofie Smithová. Zdá se, že i ona nalezla v této sympatické útulné restauraci štaci, na kterou dlouho čekala. Hýří nápady, rodinné recepty tahá z rukávu a s Návratem vytvořila optimální profesní duet. A to je v novém menu znát na každém talíři.

V šesti chodech a třech signature drincích se otiskuje vnímavé autentické pojetí, šetrná práce se vstupy a jejich věrné, jen lehce inovované zpracování. K tomu všemu je v Balbínově ulici široký výběr sushi a pět druhů rolek.

Aktuální nabídka vypadá takto:
– Pork & Chive Jiozi
– Smoked Trout and Pomelo Giang
– Singapore Chilli Crab
– Seared Beef & Geen Mango Salad
– Kerala Fried Chicken
– Crispy Mushroom Bao
– Vietnamese Lemongrass Beef
– Jungle Curry Duck
– Balinese Calamari
– Prawn Orange Curry
– Malay Chicken Rendang
– Cambodian Korn Curry

13. 4. 2018

Daily Meal

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Melounový salát s fetou (La Loca)

Léto na talířích restaurací: melouny, kachní burgery i řepné gazpacho

Snad ve všech restauracích střední a vyšší třídy šéfkuchaři vyrukovali s prázdninovými meníčky. Snaží se nabídnout krmě, které osvěží a zachutnají i v parných dnech.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně