FOODOLOGY

Burčák

Burčák na břehu Mácháče, s cimbálovkou a víny z Valtic

Poslední srpnovou neděli se v areálu hotelu Port v Doksech sejdou milovníci burčáku. Už pošesté.

Bohatý program se spoustou atrakcí, dobrot a samozřejmě dostatečnou zásobou burčáku – bílého i růžového – se poslední srpnovou neděli rozjede na břehu Máchova jezera v Doksech. Vedle burčáku budou k mání vybraná vína ze sklepů Château Valtice a Vinařství Kovács. Ani letos nebudou chybět pokrmy z mražených produktů společnosti Agrimex, mezi nimi ovocné dřeně.

Děti se mohou vyřádit při Velké letní soutěži a při dvou vylosováních získat zajímavé ceny. S autorkou oblíbeného Domácího rodinného kalendáře Petrou Cífkovou si budou moci vytvořit vlastní linoryty. A bude i divadlo. Tentokrát přijede studio Damúza z Prahy a ve dvou reprízách sehraje pro děti od pěti let loutkovou inscenaci Jakoubkovo splněné přání.

Vinobraní bude provázet hudba – cimbálovka Fjertůšek a kapela Vosty Band. Dojde také na okružní plavby po jezeře, od hotelového mola bude každou hodinu vyplouvat výletní loď Máj.

21. 8. 2017

Daily Meal

všechny novinky
Telecí svíčková, bramborovo-pórkové pyré, sezónní zelenina, lísková omáčka

Vánoce v Bellevue: telecí, kambala, svatojakubky

Restaurace Bellevue přichystala na prosinec speciální menu. Podávat se bude po celý měsíc s výjimkou Silvestra.

Šneci

Šnečí vánoční menu v home by Unic. A k němu kapr a kachna

Pražská restaurace hotelu Unic na Novém Městě připravila na svátky neobvyklé menu.

Bryndza

Bistrot 104: Skandinávie po česku

Nový šéfkuchař vinohradského podniku dokazuje, že mu moderní kuchyně svědčí.