FOODOLOGY

Burčák

Burčák na břehu Mácháče, s cimbálovkou a víny z Valtic

Poslední srpnovou neděli se v areálu hotelu Port v Doksech sejdou milovníci burčáku. Už pošesté.

Bohatý program se spoustou atrakcí, dobrot a samozřejmě dostatečnou zásobou burčáku – bílého i růžového – se poslední srpnovou neděli rozjede na břehu Máchova jezera v Doksech. Vedle burčáku budou k mání vybraná vína ze sklepů Château Valtice a Vinařství Kovács. Ani letos nebudou chybět pokrmy z mražených produktů společnosti Agrimex, mezi nimi ovocné dřeně.

Děti se mohou vyřádit při Velké letní soutěži a při dvou vylosováních získat zajímavé ceny. S autorkou oblíbeného Domácího rodinného kalendáře Petrou Cífkovou si budou moci vytvořit vlastní linoryty. A bude i divadlo. Tentokrát přijede studio Damúza z Prahy a ve dvou reprízách sehraje pro děti od pěti let loutkovou inscenaci Jakoubkovo splněné přání.

Vinobraní bude provázet hudba – cimbálovka Fjertůšek a kapela Vosty Band. Dojde také na okružní plavby po jezeře, od hotelového mola bude každou hodinu vyplouvat výletní loď Máj.

21. 8. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Seriál Šéfkuchaři vaří s Klasou vrcholí. Šneky a srnčím krkem

Na 19. září připravili zatím závěrečnou večeři na toto téma v malebné restauraci Salabka v Praze-Troji.

Florian Zimmermann a ředitel Restaurace Praha EXPO 58 Miroslav Hříbek

Florian Zimmermann: šéfkuchař, který pohnul československou kuchyní

Před 116 lety se narodil muž, který proslavil kuchyni Česka a Slovenska na mezinárodní výstavě v Bruselu.

Makrela

Makrela s koriandrem, kachna na lichi. Spices má nové menu

Restaurace v pražském hotelu Mandarin Oriental představila nový jídelní lístek. Line se z něj autentická chuť Asie.