FOODOLOGY

Burčák

Burčák na břehu Mácháče, s cimbálovkou a víny z Valtic

Poslední srpnovou neděli se v areálu hotelu Port v Doksech sejdou milovníci burčáku. Už pošesté.

Bohatý program se spoustou atrakcí, dobrot a samozřejmě dostatečnou zásobou burčáku – bílého i růžového – se poslední srpnovou neděli rozjede na břehu Máchova jezera v Doksech. Vedle burčáku budou k mání vybraná vína ze sklepů Château Valtice a Vinařství Kovács. Ani letos nebudou chybět pokrmy z mražených produktů společnosti Agrimex, mezi nimi ovocné dřeně.

Děti se mohou vyřádit při Velké letní soutěži a při dvou vylosováních získat zajímavé ceny. S autorkou oblíbeného Domácího rodinného kalendáře Petrou Cífkovou si budou moci vytvořit vlastní linoryty. A bude i divadlo. Tentokrát přijede studio Damúza z Prahy a ve dvou reprízách sehraje pro děti od pěti let loutkovou inscenaci Jakoubkovo splněné přání.

Vinobraní bude provázet hudba – cimbálovka Fjertůšek a kapela Vosty Band. Dojde také na okružní plavby po jezeře, od hotelového mola bude každou hodinu vyplouvat výletní loď Máj.

21. 8. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Lisabon není jen bacalhau a vinho verde

Portugalská metropole se chlubí autentickou kuchyní založenou na plodech moře. A také rodinným hotelem Martinhal, kde se umějí postarat o děti.

Prague Wine Week 2018

Startuje pražský festival vína: excelentní etikety a meníčka na míru

Desátý Prague Wine Week 2018 se koná od 22. do 28. ledna. Vrcholem bude galadegustace v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí.

Vrcholná kulinarie v Praze: kozí kefír s medovinou a holubí étouffée

Koncert v O2 Aréně pro osm rukou a sedm michelinských hvězd tuzemským gurmetům ukázal, jak mohou vypadat vrcholné gastronomické akce. Počin Eight Hands se v Česku konal poprvé.