FOODOLOGY

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Jak perlivá frizzante, tak šumivá, spumante pocházejí z odrůdy Giera, mimochodem dříve zvané Prosecco. Vína, hravá, veselá, a nyní povýtce suchá, se v poměrně krátké době stala ultramódní záležitostí a získala přízeň stovek, ba tisců pijáků.
Jejich pozice se u nás stává hegemonem italské nápojové gastronomie. Důkazem je už šestý ročník festivalu Milujeme Prosecco. Ten se bude konat 22. června 2019 v pražských Riegrových sadech.
V jednu chvíli na jednom místě tam můžete okusit na sto druhů tohoto bájného vína ve všech možných varietách, mezi nimi i garážová a nefiltrovaná. Navíc budou zčásti prezentována samotnými producenty.
Nejen však to, ke shlédnutí budou také další silné italské obory – móda, design, a samozřejmě gastronomie. V jejím rámci se můžete seznámit krom dalších také s novinkou v sérii dobrých a lepších pražských bister, vinohradským KRO Kitchen.
V sobotu 22. června si tedy nic neplánujte a vyražte do Riegrových sadů. Od deseti hodin dopoledne do osmi večer vás čeká italsky rozverný, radostný svět viděný skrze fontánu jiskřivých zlatých perliček v každé sklence.

16. 5. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Dinner in the Sky – nový náboj atraktivního konceptu

Krevety, karotka i steak. To budou hity „nebeského“ menu Manuela Lina

Na Žofín opět připluje tuňák

Milovníci tuňáka radujte se! Už v neděli 21. července zahájí Stáňa Marková za grilem další tuňákobraní

Italské léto Tomáše Juříka

Letní aktualizaci menu připravil i šéfkuchař restaurace La Finestra. Ovšem vydal se poněkud jiným směrem

Daily Drink

všechny novinky

Segafredo – čtvrt století italské kávy na našem trhu

Česká kávová kultura prošla v posledních pětadvaceti letech velikou změnou. Jednnou z těch, kdo přitom sehráli významnou roli byla společnost Segafredo Zanetti. A je tomu tak stále

Svijanští na vavřínech nespí

Do již tak početné sbírky titulů a ocenění svijanských piv přibyly další dva. Na soutěži International Craft Beer Award v německém Neustadt an der Weinstraße se o to postaraly Svijanská Kněžna 13 % a Svijanský Máz 11 %

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv