FOODOLOGY

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Jak perlivá frizzante, tak šumivá, spumante pocházejí z odrůdy Giera, mimochodem dříve zvané Prosecco. Vína, hravá, veselá, a nyní povýtce suchá, se v poměrně krátké době stala ultramódní záležitostí a získala přízeň stovek, ba tisců pijáků.
Jejich pozice se u nás stává hegemonem italské nápojové gastronomie. Důkazem je už šestý ročník festivalu Milujeme Prosecco. Ten se bude konat 22. června 2019 v pražských Riegrových sadech.
V jednu chvíli na jednom místě tam můžete okusit na sto druhů tohoto bájného vína ve všech možných varietách, mezi nimi i garážová a nefiltrovaná. Navíc budou zčásti prezentována samotnými producenty.
Nejen však to, ke shlédnutí budou také další silné italské obory – móda, design, a samozřejmě gastronomie. V jejím rámci se můžete seznámit krom dalších také s novinkou v sérii dobrých a lepších pražských bister, vinohradským KRO Kitchen.
V sobotu 22. června si tedy nic neplánujte a vyražte do Riegrových sadů. Od deseti hodin dopoledne do osmi večer vás čeká italsky rozverný, radostný svět viděný skrze fontánu jiskřivých zlatých perliček v každé sklence.

16. 5. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Letně rozevláté menu v Hergetově Cihelně

Pro sestavení nového menu využili kuchaři Petr Laštovička a Jan Strnad dílem ohlasy na „záběhovou“ nabídku. Ta probíhala během února a přinesla cenné informace

Loira V Zátiší

Jedinečnou možnost objevit trendy současné francouzských kuchařů budete mít v restauraci V Zátiší. Po čtyři dny – od 4. do 7. června si tamní kuchyni vypůjčí Pascal Favre d’Anne

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Daily Drink

všechny novinky

Pivovar Svijany – 455 let poté

Jaroslav z Vartemberka, Jáchym Ondřej Šlik, Valdštejnové, Rohanové, ani sládek Antonín Kratochvíle nemohli mít ani nejmenší tuchy. O tom, že z pivovaru, o němž je zmínka už roku 1564 který měli postupně v držení, vyroste jednou široko daleko vyhlášený podnik s vyhledávaným sortimentem znamenitých, rázovitých piv

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.