FOODOLOGY

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Jak perlivá frizzante, tak šumivá, spumante pocházejí z odrůdy Giera, mimochodem dříve zvané Prosecco. Vína, hravá, veselá, a nyní povýtce suchá, se v poměrně krátké době stala ultramódní záležitostí a získala přízeň stovek, ba tisců pijáků.
Jejich pozice se u nás stává hegemonem italské nápojové gastronomie. Důkazem je už šestý ročník festivalu Milujeme Prosecco. Ten se bude konat 22. června 2019 v pražských Riegrových sadech.
V jednu chvíli na jednom místě tam můžete okusit na sto druhů tohoto bájného vína ve všech možných varietách, mezi nimi i garážová a nefiltrovaná. Navíc budou zčásti prezentována samotnými producenty.
Nejen však to, ke shlédnutí budou také další silné italské obory – móda, design, a samozřejmě gastronomie. V jejím rámci se můžete seznámit krom dalších také s novinkou v sérii dobrých a lepších pražských bister, vinohradským KRO Kitchen.
V sobotu 22. června si tedy nic neplánujte a vyražte do Riegrových sadů. Od deseti hodin dopoledne do osmi večer vás čeká italsky rozverný, radostný svět viděný skrze fontánu jiskřivých zlatých perliček v každé sklence.

16. 5. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice