replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Patrik Bečvář v soutěži Bocuse d'Or Česká republika

Bocuse d’Or: Češi se mezi evropskou elitu nedostali

Budapešťské finále nakonec vítězi českého kola Patriku Bečvářovi uniklo. Nebyl vybrán mezi dvacítku vyvolených.

Když jsme se v lednu loučili s finalisty českého finále soutěže, patřila k tomu i gratulace vítězi Patriku Bečvářovi s přáním nejlepšího výsledku při jeho účasti v evropském kontinentálním finále v květnu v Budapešti. Měsíc před vypuknutím soutěže však přišla zpráva – stejně neuvěřitelná jako deprimující, především pro Patrika samotného. Na molu při veletrhu Sirha se ve finále 10. a 11. května neobjeví.

Česká republika se tak zařadila po bok zemí, jako je Slovensko, Rumunsko, Polsko či Slovinsko, které rovněž zástupce v soutěži nemají. Celé dění kolem Budapešti je nicméně poněkud tajemné. Zprávu o Bečvářově neúčasti jsem se dozvěděl od něj, až když jsem se ptal na pocity před soutěží – překvapilo mě totiž mlčení okolo ní. Žádné informace o slibovaném soustředění, žádné tréninky ani ladění meníček. Nahlédnutím do seznamu finalistů jsem si potvrdil smutnou pravdu: jméno Patrik Bečvář na něm skutečně nefiguruje.

O důvodech vyřazení se můžeme jen dohadovat, rozhodnutí přišlo z ústředí soutěže v Lyonu. Hodně napovědět ale může komentář, který podali k českému finále zahraniční porotci – Christian Krüger, jedenáctý ve světovém finále Bocuse d´Or 2015, a Bjørn Svensson, spolumajitel jednohvězdy Fauna v Oslu. Svensson mimo jiné řekl: „Vaši kuchaři před sebou mají ještě dlouhou cestu. K tomu, aby se dostali do hlavní soutěže, bych očekával vyšší úroveň.“

A slova Kristiana Krügera vyzněla podobně: „Jídlo musí v první řadě chutnat, potom dobře vypadat a teprve nakonec přichází na řadu lehká show. Vaši kuchaři jsou mladí, optimističtí, to je v pořádku. Ale potřebují spoustu tréninku a méně stressu, který taková soutěž přináší. To a určitá zběhlost jim ještě chybí. Na cestu se už vydali, ale Lyon je pro ně v tuto chvíli možná až moc daleko.“

Marek Raditsch, prezident Bocuse d’Or Česká republika, potvrdil, že bez ohledu na rozhodnutí vedení soutěže Bocuse d´Or první tři medailisté našeho finále do Budapešti pocestují. Nikoli však jako soutěžící, ale jako hosté.

  • Evropského finále se zúčastní:
  • Rakousko – Kevin Micheli, Einstein St. Gallen Hotel Congress Spa, Švýcarsko
  • Německo – Marvin Böhm, Restaurant Aqua***, Wolfsburg, Německo
  • Belgie – Peter Aesaert, Belgocatering, Belgie
  • Bulharsko – Antonio Ivanov, Restaurant Pure – Sopharma Business Towers, Bulharsko
  • Chorvatsko – Tomislav Karamarko, FMTG group Borik d.d., Falkensteiner, Chorvatsko
  • Dánsko – Morten Falk, Kadeau* Kodaň, Dánsko
  • Španělsko – Juan Manuel Salgado, Restaurant La Plassohla, Španělsko
  • Estonsko – Dmitri Rooz, Restaurant Farm, Estonsko
  • Finsko – Eero Vottonen, Restaurant Olo*, Finsko
  • Francie – Laurent Lemal, Domaine Riberach* – Restaurant La Coopérative, Francie
  • Maďarsko – Tamas Szell, Onyx*, Maďarsko
  • Island – Viktor Örn Andrésson, Grillid / Radisson SAS, Island
  • Itálie – Marco Acquaroli, Four Seasons Hotel des Bergues, Švýcarsko
  • Norsko – Christopher William Davidsen, Søstrene Karlsen, Norsko
  • Nizozemsko – Jan Smink, Librije***, Nizozemsko
  • Velká Británie – Anthony Wright, University College Birmingham, Anglie
  • Rusko – Arthur Ovčinnikov, Restaurant Enzo, Estonsko
  • Švédsko – Alexander Sjögren, toho času bez angažmá
  • Švýcarsko – Filipe Fonseca Pinheiro, Restaurant Hôtel de Ville Crissier, Švýcarsko
  • Turecko – Mutlu Sevket Yilmaz, Seasons Restaurant, Antalya Turecko
  •  Pozn.: hvězdičky * značí ocenění průvodce Michelin

18. 4. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/