FOODOLOGY

The Bistro představí čtyři druhy tataráků, každý jiný

Startují bláznivé pondělky v restaurac The Bistro, novinka šéfkuchaře Jakuba Katolického. První je na řadě 21. ledna.

Svéráznou, velice však zajímavou nabídku nabídku přináší sympatické The Bistro v Londýnské ulici. Vždy jedno pondělí v měsíci se tam bude konat gastrománie. Podnik trochu bláznivý, nicméně jistě zajímavý. Letem světem na něm tým kuchyně v čele s Jakubem Katolickým připraví několik variant celosvětově proslavené speciality.

Jako první vse 21. ledna objeví tataráky. Připravovány budou hned čtyři, vedle tradičního hovězího také překvapivý vegetariánský.

Únor bude zasvěcen knedlíčkům dim sum a wonton. Tam můžete ochutnat kupříkladu smažené wonton knedlíčky s krevetami a kimchi majonézou, dim sum knedlíčky s vepřovým masem a zázvorovo-medovou omáčkou. Na pořadu budou i knedlíčky s batáty, zázvorem a chilli.

V programu The Bistro se tak objevuje další z kuchařských cest světem. Pro mnohé se bláznivé pondělky stanou svěžím vstupem do nového týdne a zároveň poučnou gurmetskou lekcí z etnických kuchyní.

Co nás tedy čeká při první Tartar mánii 21. ledna?
– hovězí tartar s lanýžovým krémem, marinovanou šalotkou a pošírovaným křepelčím vajíčkem
– tartar z lososa s mangem, bílou ředkví a koriandrem
– tartar z restovaných krevet se sušenými rajčaty a kapary, marinovaným fenyklem a koprovým krémem
– vegetariánský tartar z marinovaných okurek, doplněných krémem z avokáda a ricotty, koriandrem a karamelizovanými arašídy

7. 1. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Pavol Pavlík – inspirace prostředím

Chléb s máslem, sýry, candát, halušky, králík, Ale i třeba tvarůžky. To je jaro na talíři podle Pavla Pavlíka .

Májové pozdravy ze Zátiší Group

S ostrým startem turistické sezóny vytáhli kuchaři těžký kalibr. Tedy co do údernosti, složením a provedením meníček jde o kreace hravé lehké, provokující mládím jara.

Pestré velikonoční kreace v Tritonu

Úhoř, perlička, ale i červená řepa. Tomáš Horák odhalil svou představu Velikonoc

Daily Drink

všechny novinky

Bublinky v Riegráči pošesté

Podobně jako kdysi pizza vtrhly na pražskou gastronomickou scénu i typické italské bublinky – Prosecco

Zelený čtvrtek v zeleném Brně

V tisícileté historii pivovarnictví je jeho čtrnáctiletá existence pouze malým zlomkem. Přesto si stačilo získat až bezbřehou popularitu.

Retro výlet za Kozlem

Vzhledem k velikosti naší vlasti jsme co do významu pro celosvětové pivovarnictví mimořádnou velmocí. Od toho se odvíjí náš vztah k tomuto odvětví. Vedle samotné konzumace jsou to dny otevřených dveří spojené s hudebními produkcemi, prohlídky řady průmyslových pivovarů s nezbytnou ochutnávkou tamních produktů.