FOODOLOGY

The Bistro představí čtyři druhy tataráků, každý jiný

Startují bláznivé pondělky v restaurac The Bistro, novinka šéfkuchaře Jakuba Katolického. První je na řadě 21. ledna.

Svéráznou, velice však zajímavou nabídku nabídku přináší sympatické The Bistro v Londýnské ulici. Vždy jedno pondělí v měsíci se tam bude konat gastrománie. Podnik trochu bláznivý, nicméně jistě zajímavý. Letem světem na něm tým kuchyně v čele s Jakubem Katolickým připraví několik variant celosvětově proslavené speciality.

Jako první vse 21. ledna objeví tataráky. Připravovány budou hned čtyři, vedle tradičního hovězího také překvapivý vegetariánský.

Únor bude zasvěcen knedlíčkům dim sum a wonton. Tam můžete ochutnat kupříkladu smažené wonton knedlíčky s krevetami a kimchi majonézou, dim sum knedlíčky s vepřovým masem a zázvorovo-medovou omáčkou. Na pořadu budou i knedlíčky s batáty, zázvorem a chilli.

V programu The Bistro se tak objevuje další z kuchařských cest světem. Pro mnohé se bláznivé pondělky stanou svěžím vstupem do nového týdne a zároveň poučnou gurmetskou lekcí z etnických kuchyní.

Co nás tedy čeká při první Tartar mánii 21. ledna?
– hovězí tartar s lanýžovým krémem, marinovanou šalotkou a pošírovaným křepelčím vajíčkem
– tartar z lososa s mangem, bílou ředkví a koriandrem
– tartar z restovaných krevet se sušenými rajčaty a kapary, marinovaným fenyklem a koprovým krémem
– vegetariánský tartar z marinovaných okurek, doplněných krémem z avokáda a ricotty, koriandrem a karamelizovanými arašídy

7. 1. 2019

Daily Meal

všechny novinky

The Bistro představí čtyři druhy tataráků, každý jiný

Startují bláznivé pondělky v restaurac The Bistro, novinka šéfkuchaře Jakuba Katolického. První je na řadě 21. ledna.

Vánoce v Deer: smažený kapr s karbanátkem i perníčky s punčovou zmrzlinou

Podmanivá vánoční tradice zpestřená novými trendy v kouzelném prostředí na Starém Městě, to je vánoční nabídka restaurace Deer.

Kouzelné Vánoce v Mlýnci se šneky, candátem a rumem

Šneci a krupicová kaše, topinamburový salát s candátem, a dezert vonící rumem. To jsou vánoční kreace Františky a Marka Šádových v Mlýnci.

Daily Drink

všechny novinky
Château Le Puy

Nejlepší burgundské z Bordeaux: Château Le Puy ve Finestře

Ne zcela všední degustace se konala v květnu v restauraci La Finestra in Cucina. Při večeři, atraktivní po všech stránkách, se spojila kuchyně pražské oázy gurmánů s Château Le Puy.

Kozlovna

Na ráně teče Kozel. Kozloven už jsou přes čtyři desítky

Čtyřicátá první Kozlovna přivítala hosty v Drahobejlově ulici ve Vysočanech, Na ráně

Pinkasovi slavili 175. výročí. A plzeňský ležák hasil žízeň

Jedna z nejslavnějších pražských pivnic zdolala další milník ve své bohaté historii.