FOODOLOGY

The Bistro představí čtyři druhy tataráků, každý jiný

Startují bláznivé pondělky v restaurac The Bistro, novinka šéfkuchaře Jakuba Katolického. První je na řadě 21. ledna.

Svéráznou, velice však zajímavou nabídku nabídku přináší sympatické The Bistro v Londýnské ulici. Vždy jedno pondělí v měsíci se tam bude konat gastrománie. Podnik trochu bláznivý, nicméně jistě zajímavý. Letem světem na něm tým kuchyně v čele s Jakubem Katolickým připraví několik variant celosvětově proslavené speciality.

Jako první vse 21. ledna objeví tataráky. Připravovány budou hned čtyři, vedle tradičního hovězího také překvapivý vegetariánský.

Únor bude zasvěcen knedlíčkům dim sum a wonton. Tam můžete ochutnat kupříkladu smažené wonton knedlíčky s krevetami a kimchi majonézou, dim sum knedlíčky s vepřovým masem a zázvorovo-medovou omáčkou. Na pořadu budou i knedlíčky s batáty, zázvorem a chilli.

V programu The Bistro se tak objevuje další z kuchařských cest světem. Pro mnohé se bláznivé pondělky stanou svěžím vstupem do nového týdne a zároveň poučnou gurmetskou lekcí z etnických kuchyní.

Co nás tedy čeká při první Tartar mánii 21. ledna?
– hovězí tartar s lanýžovým krémem, marinovanou šalotkou a pošírovaným křepelčím vajíčkem
– tartar z lososa s mangem, bílou ředkví a koriandrem
– tartar z restovaných krevet se sušenými rajčaty a kapary, marinovaným fenyklem a koprovým krémem
– vegetariánský tartar z marinovaných okurek, doplněných krémem z avokáda a ricotty, koriandrem a karamelizovanými arašídy

7. 1. 2019

Daily Meal

všechny novinky

Jaro na letišti

Pampelišky, rebarbora, medvědí česnek… Tyto a další mladé jarní suroviny hrají hlavní role v novém menu Miroslava Grusze v restauraci MG

Star Wars v Bellevue podeváté

Hvězdní kuchaři, atraktivní večeře, v neposlední řadě potom úžasná vína, to je magnet, který jistě i od 9. do 13. dubna 2019 znovu naplní celou restauraci.

Czech Specials – maják na cestách za kvalitní gastronomií

Když před jedenácti lety vznikla, kladla si poměrně vysoké cíle. Otázkou je, nakolik Czech Specials – o tuto značku kvality dnes jde – svých cílů v uplynulém čase dosáhla.

Daily Drink

všechny novinky
Den klasického sektu se koná 23. listopadu

Foodology uvádí Daily Drink, rubriku zaměřenou na nápoje a kulturu jejich konzumace

Co by byla husa bez půllitru piva? Co by byly ústřice bez šampaňského? A co třeba tatarák ze pstruha bez toho správného koňaku? Nápoje jsou odnepaměti spjaté s pokrmy a na jejich chuťovou souhru restauratéři i šéfkuchaři kladou stále větší důraz. Vždyť už se v některých podnicích – byť výjimečně – pomalu zabydluje i párování jídel s pramenitou […]

Příběh jménem Blatnička

Začal daleko dříve, než se s novou érou po Listopadu s podobnými koncepty roztrhl pytel.
Přesně to bylo v roce 1970

Praque Wine Week netuctově

Když se v době, kdy spotřeba vína v této zemi pohybovala okolo šestnácti litrů na hlavu a rok – oproti zhruba desetinásobku vypitého piva, nikdo netušil. To, že se po prvních ročnících soutěž pod názvem Prague Wine Trophy dočká tuctu dalších pokračování.