replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Bryndza

Bistrot 104: Skandinávie po česku

Nový šéfkuchař vinohradského podniku dokazuje, že mu moderní kuchyně svědčí.

Šéfkuchař Pavol Pavlík se po ukončeném působení v restauraci Le terroir vrací na scénu. Objevil se v moderní, dopředu otevřené kuchyni restaurace Bistrot 104 v areálu někdejšího vinohradského pivovaru. A z někdejšího Terroiru přibral i Terezu Jeřábkovou, Martina Fišera a další lidi z týmu z Jilské, kteří se míhají na place.

Ono se o přestup jako takový ani nejedná, jde o přeskupení sil v rámci téže společnosti. Pavol, který už neměl příliš motivace pro francouzskou školu, chtěl zkusit něco z nových trendů. A v Bistrot 104 dostal možnost vyzkoušet právě témata, která dnes hýbou světovou kuchyní.

Odvážné kombinace, dokonalé zvládnutí surovin v různých texturách a patrné vlivy české i slovenské kuchyně – to jsou hlavní charakteristiky menu, které Pavlík v Bistrot 104 nabízí. Spolu s tím jde ruku v ruce pěkná prezentace, efektní mobiliář z ušlechtilých dřevin a volná, nadšená obsluha. Pánové i slečna shodili upjaté mundúry, navlékli kostkované košile a na hony daleko je vidět, jak je nový styl těší.

Obědové menu si můžete vyskládat z devíti možností a večerní ze čtrnácti pokrmů. Variantou je rovněž osmichodová degustačka. Podnik se rozjíždí ve svižném tempu, třem jeho aspektům však zatím neumím porozumět: překapávaná káva, vína z kolekce Living Wines, a hlavně koncept bistra naznačující vztah ke skandinávské kuchyni. Promiňte, Pavle, ale jako skandinávská kuchyně by se o vašem směru dalo mluvit snad jen v souvislosti s efektní rustikální prezentací, aspoň tak to vnímám já.

Výběr z večerního menu v Bistrot 104:
kačer, křen, jogurt, okurky, cibulka, papírový chléb
květáková polévka
ryba, petržel, jedlá hlína, rýžový papír
králík, ledvinky, mrkev, zakysaná smetana
bryndza, uzený oštiepok, žinčice, kaštany

9. 11. 2017

Daily Meal

všechny novinky

Znojmo a léto patří k sobě

Že by si každý měl schovat pár dnů dovolené pro návštěvu letního Znojma je už známou skutečností

Tchajwanské ledové tříště, Chušúr jako v Mongolsku, polský bigos… a české koláčky

To všechno a mnohem více dalších dobrot ze všech stran glóbu bylo k mání na Kulaťáku

Bidfood je připraven…

Ve dnech 25. – 27. května – to je ještě dnes, probíhá na Výstavišti PVA v Letňanech významný event

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/