replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Richard Šusta

Anketa mezi šéfkuchaři: Richard Šusta, Suterén

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejraději vařím kuchyni francouzskou, a to spíš vnitrozemského charakteru. Nejvíc znám Alsasko a moc mi v tomto regionu chutná. Také mám rád maďarskou a také českou kuchyni. Co se týče ryb, mne nejvíce oslovily jednoduché úpravy středomořské kuchyně, to znamená na grilu s bylinkami a citrony.

Co je specialitou vašeho podniku?

Mojito losos, což je moje úprava ceviche s ingrediencemi používanými pro přípravu mojita, také zajíc na smetaně se stal v době zvěřinové sezóny na našem jídelníčku velmi vyhledávaným.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
S houbami, které si zpravidla sám sbírám a pro tuto činnost jsem složil zkoušky osvědčení o znalosti hub. Baví mě i zvěřina, která mě provází celou dobu v gastronomii, a pak samozřejmě drůbež z naší farmy.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Třeba husy z Jižních Čech z farmy, se kterou spolupracuji již 16 let. Na kvalitě husí se potvrzuje, že správný chov a jejich dobře sestavená výživa určují výbornou finální chuť masa.

Jaká jídla máte nejraději?
Křenovou omáčku s vařeným hovězím a houskovým knedlíkem, žabí stehýnka s crème fraîche, mleté maso, sýr Brillat Savarin, telecí hlavu…

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Napadá mě sýr ze Sardinie v kůzlečím žaludku. Tato specialita se vyrábí tak, že do žaludku mléčného kůzlete nebo jehněte se nalije mléko, které se díky enzymům vysráží, a sýrová hmota pak zraje ve větru několik měsíců. Výsledek je opravdu výrazný až pálivý. A to aroma! Za zmínku stojí i medvěd, jezevec, velryba, steak z norského soba.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Velice pozitivní, pokud při přípravě nejste svázán cenou jídla.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/