replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Ondřej Koráb

Anketa mezi šéfkuchaři: Ondřej Koráb, Le Grill v hotelu The Mark

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Jídla, která připravuji u nás v restauraci, vycházejí z české kuchyně (chuťové kombinace), francouzské kuchyně (silné masové omáčky nebo úprava na víně), anglické kuchyně (pečení mas), italské (pro těstoviny nebo risotto). Snažím se z každé kuchyně brát to, o čem si myslím, že je nejlepší. Teď jsem plný dojmů z japonské kuchyně, takže si doma připravíme pár japonských večerů. Tím nemyslím přípravu sushi, ale polévek miso a ramen.

Co je specialitou vašeho podniku?
Rozhodně The Mark cake – dezert vytvořený šéfcukrářkou a sous-chefem Karolínou Kocincovou. Luxusní dezert v barvách hotelu The Mark.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Nerad bych, aby to znělo jako klišé, ale mám rád čerstvé věci. Pokud mám být přesnější, dávám přednost rybám před masem. Co se týká zeleniny, baví mne kořenová zelenina, a to z důvodu širokého množství použití. Cibule, česnek, mrkev, petržel a ostatní kořenová zelenina jsou ideální na přípravu pyré, pokud se zelenina restuje pomalu, zesládne a tak mám její chuť při dochucení komplexnější. A samozřejmě čerstvé houby pro jejich specifickou vůni.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Myslím, že mohu říci, že pyré. Správná konzistence, hladká textura.

Jaká jídla máte nejraději?
Řídím se pravidlem, které mne naučil kamarád: dobrého poskrovnu. To znamená v mém překladu, že to rád střídám. Jednou za čas si zajdu do restaurace na klasickou českou kuchyni – k tomu rád využívám takzvané klasické „čtyřky“ podle někdejší IV. cenové skupiny. Ale kuchyně jako mexická, americká, italská, francouzská a asijská jsou pro mne také příjemnou alternativou.

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Velký dojem na mne udělala restaurace Pony v Kodani. Restaurace je schovaná v domě, který vypadá, jako by v něm ještě nedávno někdo žil. Jídlo připravují dva kuchaři v otevřené kuchyni o velikosti, jako je kuchyň, kterou má každý z nás doma. To, co ji odlišuje, je samozřejmě vybavení. Ve dvou jsou kuchaři schopni udělat 60 hostů za večer, navíc v neuvěřitelné kvalitě. To jsou faktory, které na mne udělaly velký dojem.
V Londýně je má oblíbená restaurace Maze Gordona Ramsaye. Restauraci jsem navštívil již třikrát a odcházel pokaždé velmi spokojený. Zajímavé chuťové kombinace Anglie, Francie a fusion Asie, prezentace, která mi je velmi blízká, a do toho ideální atmosféra vždy skoro plné restaurace.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Nejméně vábné jsou pro mne jikry z mořského ježka. Konzistence této delikatesy mi nesedí – a to jak v kombinaci s mozzarellou, tak s rýží nišiki. Ochutnal jsem maso ze zebry, kobry. Zážitkově pro mne bylo nejvíc, když kapitán katamaránu řekl, že za chvilku bude oběd, a skočil do vody. Do 10 minut nám vařil tři humry a smál se na nás.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Velmi pozitivní. Jednou za čas na ni rád zajdu a vychutnávám si atmosféru kolem sebe. Co se týká přípravy, jednou za rok uvařím doma guláš nebo svíčkovou, ale tím, že jsem nikdy nepracoval v restauracích, které jsou přímo zaměřeny na hotovkovou kuchyni, nemohu říci, že jsem v české klasice „vyvařený“. Jídla, která připravuji, ovšem z české klasiky vycházejí – vepřové na mrkvi nebo jehněčí kolínko se špenátem, krupicovými noky a petrželí, atd.

Silvestrovské menu Ondřeje Korába najdete zde

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/