replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Club Grenier - Sokolovna Průhonice - Ladislav Douša

Anketa mezi šéfkuchaři: Ladislav Douša, Sokolovna Průhonice

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
V technice přípravy používám základy kuchyně francouzské. Co se týká surovin, rád pracuji se surovinami z Itálie a z Asie. Francouzská kuchyně dává mým pokrmům při přípravě takovou tu poctivost, opravdovost, pečlivost. Výběrem kvalitních a zajímavých surovin se moje kuchyně stává čitelná a vyvážená. Takové Toskánsko a Severní Itálie je pro mě evropský surovinový ráj. Jelikož pracuji v Sokolovně, nemohu zapomenout na zdravou stravu. Poslední dobou proto připravuji často pokrmy z quinoy, cizrny, krup a podobně.

Co je specialitou vašeho podniku?
Bez poctivé svíčkové bychom nemohli být, na druhou stranu jsme vyhlášení čerstvými rybami a úpravami krevet s asijským dotykem.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Mám rád každou čerstvou surovinu, ale poslední dobou rád pracuji s asijskými surovinami. Mají pro nás Evropany netypickou a zajímavou chuť, ať už to jsou asijské houby, nepřeberné množství omáček, past a dalších ingrediencí.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Rád připravuji ryby a tradiční francouzské pokrmy, silné a kvalitní omáčky.

Jaká jídla máte nejraději?
Pečené kuře, pouze dobře osolené, s máslem a vařenými bramborami s pažitkou. K tomu rajčatový salát. Nic víc.

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Oblíbená restaurace je ta, ve které pracuji, neboť v ní trávím nejvíc času. Když už se dostanu do jiné s rodinou na oběd, tak většinou navštěvuji podniky kamarádů a kolegů.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Žádný nevábný pokrm jsem nechutnal. Když jsem byl v Africe, ochutnal jsem snad všechno, co má nohy a běhá: žirafu, antilopu, opici, zebru… Vybavuji si jen tužší vláknité maso s nádechem zvěřiny.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Velmi dobrý. Jsem Čech, tak by bylo smutné, kdybych se k české kuchyni stavěl zády. Jen mě trošku mrzí, že česká klasika se vinou doby minulé a lenosti dnešních kuchařů smrskla na „smažák, nekvalitní svíčkovou, koleno a špatně upečenou kachnu se šedivou uho šťávou“. Ke kvalitě „meníček za 79“ je škoda se vůbec vyjadřovat.

 

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Znojmo a léto patří k sobě

Že by si každý měl schovat pár dnů dovolené pro návštěvu letního Znojma je už známou skutečností

Tchajwanské ledové tříště, Chušúr jako v Mongolsku, polský bigos… a české koláčky

To všechno a mnohem více dalších dobrot ze všech stran glóbu bylo k mání na Kulaťáku

Bidfood je připraven…

Ve dnech 25. – 27. května – to je ještě dnes, probíhá na Výstavišti PVA v Letňanech významný event

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/