replica watches review are extremely famous swiss. 100% quality assurance https://replica-watches.to.

most popular fake breitling watches for cheap sale.

100% authentic replica uhren.

FOODOLOGY

Jan Kracík

Anketa mezi šéfkuchaři: Jan Kracík, Pot-au-feu

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejblíže mám ke kuchyni francouzské z Burgundska kvůli výběru surovin a produktů, které tam pěstují a chovají. Líbí se mi přístup tamních chovatelů, pěstitelů a samozřejmě kuchařů, jak se k daným surovinám umějí chovat, jak je dokážou zpracovávat a vzájemně kombinovat.

Co je specialitou vašeho podniku?
Telecí brzlík se smrži a černým kořenem a polévka, podle níž jsem nazval restauraci Pot-au-feu.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
S dravými sladkovodními rybami, jako jsou štika, candát, okoun, sumec. S vnitřnostmi, ať to jsou jakákoli játra, brzlík a ledvinky, a se zvěřinou, nejradši vysokou.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Omáčky.

Jaká jídla máte nejraději?
Mám velmi rád ta nejjednodušší jídla typu brambory s tvarohem a cibulkou nebo škubánky s mákem.

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Restaurace Gourmandin v burgundském Beaune. Stará francouzská škola nikdy nezklame, naopak vždy odcházím nadšený – prostě to umějí.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Andouillette. Z prvního ochutnání se mi zvedl žaludek, dnes se na to již koukám pozitivně.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Českou klasiku velmi respektuji. Kdo ji dokáže perfektně ovládat, zvládne pak uvařit skvěle i francouzské pokrmy.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice

Pivovar Svijany – rok 2021, rok změn

Do oživeného dění v českém pohostinstvím vstupuje rodinný Pivovar Svijany razantně hned několika změnami

Sklenici svijanského na oslavu…

Stalo se už zavedenou tradicí, že Rodinný pivovar Svijany uvaří k významným dnům slavnostní pivo

https://www.theloadguru.com/best-vpn-for-privacy/