FOODOLOGY

Michal Černý

Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Černý, Story Restaurant & Café

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Nejblíž je mi moderní francouzská kuchyně a baví mne nejvíc. Ale jsem otevřený všem kuchyním a pořád se rád učím, což v gastronomii je nekonečná záležitost.

Co je specialitou vašeho podniku?
Nemáme asi úplně speciality, ale co máme od otevření a na co se lidé rádi vracejí, to je selečí bok. To je asi jediné, co držíme na menu delší dobu, i když ho pravidelně měníme dle sezóny podle dostupnosti surovin.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Baví mě práce s jakoukoliv surovinou.

Co umíte dle svého mínění nejlépe?
Co máme opravdu asi dobré, tak jsou naše šťávy. A možná i naše práce se zeleninou je zajímavá.

Jaká jídla máte nejraději?
Rád ochutnávám pořád něco nového. Rád jím asijskou kuchyni. Asi i proto, že jsem se k ní zatím moc nedostal, co se týče vaření. Tak ji aspoň poznávám na talíři:-)

Která restaurace je vaší oblíbenou a proč?
Fera at Claridges, Londýn – patrně nejlepší restaurace, kde jsem zatím byl.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Neumím úplně odpovědět, zatím jsem se s ničím zaznamenáníhodným nesetkal.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Nejsem úplně kamarád typické české klasiky, přijde mi velmi nevyvážená. Ale neznamená to, že si občas nedám nebo mi nechutná. Co týče moderní české kuchyně, tak se dají vytvořit velmi zajímavá jídla, co mohou hosta bavit anebo udělat typickou českou klasiku zajímavou.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice