FOODOLOGY

Miroslav Grusz

Anketa mezi šéfkuchaři: Michal Grusz, MG

Jaký styl kuchyně mají nejraději čeští šéfkuchaři, z jakých surovin nejradši vaří a kam chodí na jídlo, pokud mají čas?

Jakou kuchyni nejraději vaříte a proč?
Italskou a českou.

Co je specialitou vašeho podniku?
Vejce vařené při 63°C s brzlíkem, černým kořenem a sezónními lanýži a grilovaná chobotnice s cizrnovým pyré a rajčaty datterino.

Se kterými surovinami pracujete nejraději a proč?
Miluji všechny suroviny, jen asi hmyz není můj oblíbený.

Jaká jídla máte nejraději?
Jednoduchá. Pokud jsou s nápadem, o to raději.

Jaká je vaše oblíbená restaurace a proč?
Největší gastronomický zážitek pro mě zatím byla návštěva v Madonnina del Pescatore Moreno Cedroni (Marzocca di Senigallia, Ancona). Kdo si tam najde cestu, nejspíš mi dá za pravdu.

Nejexotičtější pokrm, s nímž jste se setkal? A nejméně vábný?
Asi celkově thajská kuchyně. Při mém působení ve Švýcarsku byla jedna z hotelových restaurací thajská, pouze s thajským personálem a třikrát v týdnu závozy přímo z Thajska. Nejméně vábným je asi nemocniční strava.

Jaký je váš vztah k české klasice?
Velmi kladný, miluji českou kuchyni.

12. 12. 2016

Daily Meal

všechny novinky

Česká kuchyně stoupala k nebi

Původními surovinami v současných úpravách kontroval jedinečné kráse Prahy Pavel Býček

Ze zlatého fondu české kuchyně

Nejen znovuotevření restaurací či vznik nových, do dění se vracejí i osvědčené prezentační programy

Svijanské slavnosti po třiatřicáté

Slavnosti jsou krom oslav piva, léta a radosti také příslibem naděje

Daily Drink

všechny novinky

Rakouská vína tekla v Jaltě proudem

Po čtyři hodiny patřily v prostorách Jalta Boutique Hotelu rakouským vínům

Tržnice v oblacích ovocných vůní

Premiérový ročník Pálenkafestu znovu odhalil dávný fenomén české gastronomie

Vše o vinařství světa ve Valticích

Jedním z prvních dvou vzdělávacích projektů o vinohradnictví a vinařství začala Vinařská akademie Valtice